Aytun Çıray: İYİ Parti herkesin ikinci partisi

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, partilerine tahminlerin üzerinde ilgi olduğunu belirterek, 'Meral Akşener'ciyim' diyenlerin yüzde 13.5, 'bugün seçim olsa oy vereceğim' diyenlerinse yüzde 20.5'te göründüğünü söyledi. Çıray'ın verdiği bilgiye göre İYİ Parti, diğer partilere oy vereceğini söyleyen tüm seçmenin de ikinci partisi durumunda.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Meral Akşener liderliğinde siyaset yolculuğuna başlayan İYİ Parti, 3 ayı geride bıraktı. Parti yöneticileri ülke genelinde teşkilatlanma sürecini de tüm hızıyla sürdürüyor.

Parti Sözcüsü İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın verdiği bilgiye göre İYİ Parti'nin 71 ilde teşkilatı kuruldu. Seçime girme yeterliliğine sahip olmak için 41 ilde teşkilatlanma gerektiğini hatırlatan Çıray, şu an kayda geçen, resmileşen il teşkilatı sayısının 59 olduğunu, diğer illerin de kısa sürede buna ekleneceğini söyledi.

'HALKTAN BÜYÜK BİR İLGİ GÖRÜYORUZ'

3 ayda bu kadar il ve ilçede örgütlenmenin bir rekor olduğunu söyleyen Çıray, "İnsanlara görev vererek örgüt kuramazsınız. Ancak yüksek ilgi, talep varsa bu kadar kolay ve hızlı örgütlenebilirsiniz. Biz halktan büyük bir ilgi görüyoruz" dedi.

'İYİ PARTİ ALTERNATİF OLARAK ÖNÜ AÇIK'

İYİ Parti'ye ilginin tahminlerin üzerinde olduğunu söyleyen Çıray, objektif olarak nitelendirdikleri bir anket sonucunu paylaştı:

"Ne olursa olsun oy vereceğim", "Meral Akşener'ciyim" diyenler yüzde 13.5’e ulaştı. "Bugün seçim olsa oy vereceğim" diyenler yüzde 20.5 görünüyor. Diğer partilere oy vereceklerini söyleyen seçmen açısından bakıldığında da İYİ Parti tüm seçmenlerin ikinci partisi durumunda. Bu veri İYİ Parti'nin alternatif-seçenek olarak önünün açık olduğunu gösteriyor."

Ülke genelinde örgütlenmesini sürdüren İYİ Parti yöneticileri, seçime girmek için yeterlilik sahibi olunduğu görüşünde. Yüksek Seçim Kurulu'nun hukuku çiğneyerek İYİ Parti'yi seçim dışına çıkaramayacağını belirten partililer yine de tüm risklere karşı il-ilçe kongreleri yapıp nisan-mayıs ayında da büyük bir kongre düzenlemeyi planlıyor. (DUVAR)