Erdoğan şiir okudu: Beni sarhoş etme İstanbul

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kasımpaşa'daki tünel açılışında şiir okudu: Beni sarhoş etme ne olur İstanbul.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Kasımpaşa Tüneli'nin açılışına katıldı. Erdoğan konuşmasında, ''En güzel şiirler bu şehir için yazıldı'' diyerek şiirlerden alıntılar yaptı, Ümit Yaşar Oğuzcan'ın "Üstüme Varma İstanbul" şiirindeni, ''Beni sarhoş etme ne olur İstanbul'' mısrasını kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

ZENGİNLEŞMİŞ BİR TÜRKİYE MANZARASI: Kaderimin Kasımpaşa ve İstanbul'da yazılmış olmasından çok bahtiyarım. Belediye başkanı olarak bizi seçtiğiniz günden itibaren milletimize hizmet ettik. 15 yılda 3.5 kat büyümüş, zenginleşmiş bir Türkiye manzarasıyla karşılaşıyoruz.

HALA SİLAH YIĞIYORLAR: Ülkemizin katettiği mesafe birilerini fena halde kaygılandırıyor, düşündürüyor. Bunun için de önümüze akılla bağdaşmayacak engeller çıkartıyorlar. Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 bin DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdik. Suriye'de savaşabilecek DEAŞ'lı kalmadı ama bu bahaneyle hâlâ ülkeye silah yığmaya devam ediliyor.

KİLİSEYE SALDIRI YAPILSA DÜNYA NE DER? Türkiye kendi güvenliği için üzerine düşünleri yaparken bunu elbette müttefikleriyle hayata geçirmek ister. Batı'da şu anda terör örgütleri camilerimizi yakıp yıkıyor, Almanya'daki son gelişmeler... Almanya daha neyi bekliyor? Belçika'da aynı şeyler yapılıyor. Bunları dillendirdiğimiz zaman da rahatsız oluyorlar. Burada herhangi bir kiliseye karşı böyle bir şey yapılsa, benim polisim de izlese acaba dünya buna ne der?

BEKLEYECEK DEĞİLİZ: Kusura bakmasınlar. Elimiz böğrümüzde oturup bekleyecek halimiz yok. 8 gün içinde 394 teröristi etkisiz hale getirdik. PYD, YPG, DEAŞ bu terör örgütleri dinsiz, imansız, Allah'sız.

Üstüme Varma İstanbul

Sana geldim, içim ümitlerle dolu

Beni sarhoş etme İstanbul, ne olur

Bir gün ben de eririm caddelerinde

Çürür kemiklerim adım unutulur

Yine sen kalırsın dipdiri, sımsıcak

Göğün, bulutların, denizlerin kalır

Oynama İstanbul, benimle oynama

Bir gün öldürür beni bu dert, bu kahır

Ezilmiş ellerim arasında başım

Bu yeryüzünde başka çarem kalmamış

İşte gelip kapılarına dayanmışım

Karşında yıkılmış bir duvar gibiyim

Beni sarhoş etme, başım dönüyor

Üstüme varma İstanbul, kederliyim.

Ümit Yaşar Oğuzcan