Bülent Tezcan: Yavru muhalefetin hedefi, yavru iktidar olmakmış

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek açıklaması hakkında konuştu. Tezcan, "Geçmişte Erdoğan, MHP'yi yavru muhalefet diye tabir ederdi. Yaşanan süreçten görüyoruz ki, yavru muhalefetin hedefi de yavru iktidar olmakmış" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek açıklamasını değerlendirdi. Tezcan, "Geçmişte Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli'yi ve MHP'yi yavru muhalefet diye tabir ederdi. Yaşanan süreçten görüyoruz ki; yavru muhalefetin hedefi de yavru iktidar olmakmış" dedi.

'TUTUKLU GAZETECİ SAYISINI TAKİP EDEMEZ HALE GELDİK'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP MYK (Merkez Yönetim Kurulu) toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne hakkında konuşan Tezcan, "Yargılamalar, tutuklamalar ile çalışamayan, çalıştırılmayan gazeteciler gününe dönüştürüldü. Türkiye basın özgürlüğü konusunda en kötü noktalardaki ülkeler içerisinde. 180 ülke arasında 155'nci sıradayız. Bu bir utanç, ayıp tablosudur. Tutuklu gazetecilerin sayısını takip edemez hale geldik" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, basın özgürlüğünde dünyanın önde gelen ülkeleri arasındaCumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, basın özgürlüğünde dünyanın önde gelen ülkeleri arasında

'BUNLAR OHAL BAĞIMLISI OLMUŞ'

OHAL'in uzatılacak olmasını eleştiren Bülent Tezcan, "Bunlar OHAL bağımlısı olmuş. Bonzai, uyuşturucu bağımlısı gibi. Uyuşturucu müptelası nasıl uyuşturucu olamadan yaşayamıyorsa, bunlar da OHAL'siz yaşayamaz hale gelmişler. OHAL'in olduğu yerde AB standartları olmaz" dedi.

'ERDOĞAN'A YURT DIŞI YASAĞI KOYUN'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fransa ziyaretinde et ithal edilmesini tepki gösteren Tezcan, şunları söyledi:

"Türkiye'de hayvancılığı, tarımı bitirdiler. İthalat lobisi hakim. Gittiği her yerden bir şey alıyor. Aldığı verdiği her söz, Türk çiftçisini perişan ediyor. Bir dilini tut, düşün. Gelin bir KHK'da bizim talebimiz üzerine çıkarın. Bu KHK ile AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yurt dışı yasağı koyun. Gitmesin. Altına kendisi de imza atsın. Nereye giderse bizi çiftçimizin başına bela olacak bir karar ile dönüyor."

'YAVRU MUHALEFETİN HEDEFİ DE YAVRU İKTİDAR OLMAKMIŞ'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın destekleyeceğini açıklamıştı. Erdoğan'ın MHP için "yavru muhalefet" dediğini hatırlatan Tezcan, şöyle devam etti:

"Geçmişte sayın Erdoğan, sayın Bahçeliyi ve MHP'yi yavru muhalefet diye tabir ederdi. Onlar da bundan çok rahatsız oluyordu. Olabilir, partiler birbirine yaklaşabilir. Ama şu soru cevaba muhtaç: Anamuhalefet partisi, ana iktidara taliptir. Ana iktidara talibiz. Seçmenin iradesini AK Parti'ye ve Erdoğan'a ciro etmeyeceğiz. Biz ciranta muhalefet değiliz. Seçmenden aldığımız iradeyi Erdoğan'a ciro etmek için burada bulunmuyoruz. Yaşanan süreçten görüyoruz ki; yavru muhalefetin hedefi de yavru iktidar olmakmış bugün gelinen nokta bir yavru iktidar üslubu. Erdoğan'ı eleştiriyoruz cevap sayın Bahçeli'den geliyor. Sayın Bahçeli muhabbetinizi Allah arttırsın. AK Parti'nin sözcüsü var, Mahir Ünal söylemesi gerekeni söylüyor. Siyasette ittifaklar olabilir ama iltihaklar olmaz. MHP iradesini bir başka yere ciro edilmesini hak eden bir seçmen kitlesi mi? MHP ciddi bir partidir."

Bahçeli: MHP Cumhurbaşkanı seçiminde aday göstermeyecekBahçeli: MHP Cumhurbaşkanı seçiminde aday göstermeyecek

'BAHÇELİ'NİN BİR TEKERLEMESİ VARDI'

"Sayın Bahçeli tekerleme yapmayı sever" diyen Bülent Tezcan, "Bazılarını anlamayız ama bazıları da güzeldir. 'Recep Tayyip Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı olmaz' diye bir tekerlemesi vardı. Şimdi ne oldu? Yeni bir matematik mi buldunuz? Biz iktidar olmaya talibiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "UYAP' FETÖ’cülere kaptırdık" açıklamasına değinen Tezcan, "Neyi kaptırmadın ki? Her şeyi teslim ettiler. Devleti teslim ettiler. Milleti teslim edecekleri zaman millet karşı koydu. Şimdi başka yapılara teslim etme peşindeler. Ona da bu millet fırsat vermeyecek" şeklinde konuştu.

'BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NE BUNU SÖYLEMESİ, KEDİ VE CİĞER İLİŞKİSİDİR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Boğaziçi Üniversitesi ülke ve milletin değerlerine yaslanamadığı için uluslarası alanda beklediği yere gelememiştir" açıklaması sorulan Tezcan, şunları söyledi:

"Kendi diploması tartışma konusu olan ve bu diploma konusunu bitiremeyen, milleti tatmin edecek şekilde cevaplayamayan bir kişinin, kalkıp da Boğaziçi Üniversitesi gibi dünyada bilinen bir üniversiteye bunu söylemiş olması olsa olsa kedi ve ciğer ilişkisidir. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü haklı olarak kendi başarılarını sosyal medya üzerinden açıklıyor sonra da 'Bu yaptığım açıklama sakın cumhurbaşkanına cevap gibi algılanmasın' demek zorunda hissediyor. Bu utanç tablosu, AK Parti iktidarının üniversiteleri getirdiği noktadır" dedi. (ANKARA/DHA)