CHP'den 'Fahrettin Paşa' tepkisi: İzah edilemeyecek bir tutum

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK sonrası açıklamalarda bulundu. Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'in paylaşımına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı'nın açıklamalarını eleştirdi. Tezcan "Sanki Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir şamar oğlanı. Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı çıkmış, edep, ahlak, vicdan, vefa kavramları ile izah edilemeyecek bir tutum" açıklamasında bulundu.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, 'Medine Kahramanı' olarak bilinen Fahreddin Türkkan'ı 'hırsız' olarak niteleyen bir tweet paylaşmış, tweette "İşte Erdoğan'ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu" yazmıştı.

Zayed'in paylaşımına tepki gösteren Tezcan "Birazcık ahde vefa, emeğe, dökülen kana saygı olsa söylediğiniz sözün vicdan azabını duyarsınız. Biliyoruz ki o coğrafyayı Arap halkları yönetmiyor. O coğrafyayı yönetenler petrollerini çalan gerçek hırsızları bilmeyip sırtlarını o gerçek hırsızlara dayayarak o toprakları s avunmak isteyenlere kafa tutmayı maharet saymışlardır. Bu densizliği şiddetle kınıyoruz. Türkiye'ye kimsenin ne tarihinden ne bugününde hakaret etmeye hakkı ve haddi olmadığını bir kez daha hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı.   (DHA)