CHP Ankara İl Başkanı Keskin Balalılardan özür diledi

Balalıların babasının koyunlarını çaldığını iddia den CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, gelen tepkiler üzerine bir açıklama yaptı. "Yeryüzündeki tüm Balalılardan özür diliyorum" diyen Keskin, Balalıların babasının koyunlarını çalmadığını tam aksine koyunların çalınmasını engellediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, partisinin Balâ ilçe kongresinde yaptığı konuşmada sarf ettiği sözler nedeniyle ilçede yaşayanlardan özür diledi.

Adnan Keskin, CHP'nin geçen pazar yapılan Balâ İlçe Başkanlığı 11. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, babasının Balâ'da koyunlarının çalındığını iddia etti. Konuşmanın medyada yer almasının ardından, Balâlılar, Keskin'e tepki gösterdi. Belediye Başkanı Arif Kaplan, Balâlılar Derneği Genel Başkanı Cumhur Acar, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Karaca ve MHP İlçe Başkanı Taner Işık ile ilçe sakinleri sosyal medya üzerinden kınama mesajları yayınlayıp Adnan Keskin'i protesto etti.

TEPKİLER ÜZERİNE AÇIKLAMA YAPTI

Tepkiler üzerine CHP İl Başkanı Adnan Keskin, İl Başkan Yardımcısı Hacı Öztürk, CHP Balâ İlçe Başkanı Cengiz Ünlü ve CHP Ankara Büyükşehir ve Balâ Belediye Meclis Üyesi Orhan Yavuz ile birlikte bir basın açıklaması yaparak Balâlılardan özür diledi. Keskin, açıklamasında şunları söyledi:

"Partimizin Balâ ilçe teşkilatının 11. olağan kongresinde yaptığım konuşmamda büyük bir hata yaptım. O anki kongre atmosferinin de etkisi ile olacak ki rahmetli babamın, Balâlı hemşehrilerimle olan bir anısını anlattım. Ancak inanın ben de öylesine hatalı bir cümleyi nasıl kurdum hâlâ o şaşkınlığın içerisindeyim. Olayın doğrusu, rahmetli babamı misafir eden Balâlı hemşehrilerim koyunların telef olmaması ve kaybolmaması için bir iki ağıla paylaştırarak güvenli bir ortam sağladıkları gibi, babama yatacak yer temini ve yemek ikram ederek tam bir misafirperverlik anlayışı içerisinde ağırladıkları gibi, sabah da koyunlarını teslim ederek yolcu etmişlerdir."

'YERYÜZÜNDEKİ TÜM BALALILARDAN ÖZÜR DİİLİYORUM'

Keskin, şöyle devam etti: "Öncelikle bu misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eder, yeryüzü üzerinde her nerede olursa olsun yaşayan tüm Balâlı hemşehrilerimden tekrar tekrar özür dilerim. Tüm siyasi yaşantım boyunca, konuşmalarım ve yaptıklarımda, seviye ve birlik beraberlik içerisinde karşı tarafı üzecek söylemlerimden ve hareketlerimden uzak durma gayreti içerisinde oldum. İl Başkanı olarak misafir olarak geldiğim Balâ'da nasıl böyle bir hadisenin yaşanmasına vesile oldum hâlâ düşünüyorum. Yaptığım konuşma esnasında ağzımdan çıkan bu sözlerden dolayı tüm Balâlı hemşehrilerimden, kamuoyundan ve bu konuşmamı duyan herkesten tekrar özür dilerim."

NE OLMUŞTU?

Geçen pazar yapılan CHP Bala İlçe Kongresi'nde konuşan CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, kendisinin Şereflikoçhisar ilçesinden olduğunu  belirttikten sonra şunları söylemişti:

"Celeplik yapan rahmetli babam Ankara'dan aldığı koyunları Şereflikoçhisar'a götürürken yolda Balâ'ya gelince koyunlarını çalıyorlar. Allah rahmet eylesin babamda jandarma komutanına gidiyor. Jandarma komutanı, muhtara götürüyor bütün koyunlarını geri topluyorlar. Her ağılda varmış bizim koyun."

Bu sözler tepki toplamış CHP üyesi Ertuğrul Sevinç, Keskin'e"Siz böyle bir suçlamada bulunamazsınız. Balâlılar olarak biz havası sert insanı mert insanlarız. Partilim de olsa il başkanım da olsa, ilçem hakkında kimseyi kötü, yalan konuşturmam" demişti.

'BALALILAR KOYUNLARI ÇALMADI AKSİNE YARDIM ETTİ'

Keskin'in anlattığı olaya tanık olan Balalılar, olayın şöyle geliştiğini anlatmıştı: "Otarihte Keskinin babası, Ankaradan aldığı koyunları yaya olarak Şereflikoçhisara götürürken Yeniköy Mahallesi o zamanlar köy statüsündeydi. Bu dağlık alana gelindiğinde gece olmuş ve bu kişinin koyunları korunaksız olduğu ve kurtların saldırısına uğramaması için köy halkı kendisine yardım amaçlı paylaşarak koyunlarını ağıllarına götürüyor, gün ağardığında yani sabah saatlerinde kendisine teslim ediliyor. Sayın Keskin, bu olayı bir hırsızlık vakası gibi aktardı, belki kendisine böyle aktarıldı. Ancak olayı bu şekilde anlatması kırıcı ve kötü oldu. Köy ortasında kimin koyunları çalınır, kimse bilmez mi şikayet edileceğini, jandarmanın olaya el koyacağını. Olayla ilgili yalan bir senaryo üretilmiş, Keskinde buna inanmış, gelmiş insanların yüzüne baka baka bunu konuşuyor." (HABER MERKEZİ/DHA)