Kılıçdaroğlu, Sarraf'a 'belgeleri' kimin teslim ettiğini açıklayacak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün, Rıza Sarraf'a 'devletin gizli kalması gereken belgelerini kimin teslim ettiğini' açıklayacak. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, söz konusu belgeler için "Salı günü büyük bomba patlayacak" ifadesini kullanmıştı. İYİ Parti Milletvekili Nuri Okutan ise Sarraf'ın İran İstihbarat Örgütü SAVAMA ajanı olduğunu, bu durumun devlet arşivlerinde mevcut olduğunu belirterek, "Buna rağmen görmezden, bilinmezden gelinerek adeta mal hırsı devlet aklını esir almıştır" demişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP bugün parti grubunu Meclis’te yerine, Ankara Arena’da toplayacak. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 83'üncü yıldönümü dolayısıyla partinin kadın kolları tarafından düzenlenen toplantıda konuşacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hakkında casusluk soruşturması başlatılan Rıza Sarraf'a, 'devletin gizli kalması gereken belgelerini kimin teslim ettiğini' açıklayacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen haftaki partisinin grup toplantısında açıkladığı “Man Adası belgeleri”nin ardından, Zarrab’a, “devletin gizli kalması gereken belgelerini kimin teslim ettiğini” söyleyecek.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, yabancı devlet lehine askeri ve siyasi casusluk yapmakla suçlanan Sarraf'a belgelerin 'kim tarafından, ne karşılığında verildiğinin' 5 Aralık'a kadar hükümet tarafından açıklanmaması halinde belgeleri kamuoyu ile paylaşacaklarını  duyurmuştu. Özel, "Açıklanmazsa Salı günü büyük bomba patlayacak. Bu sefer genel başkanınız, Arena’da 25 bin kişinin önünde Zarrab’ın bu belgeleri kimden ve ne karşılığından temin ettiğini açıklayacak" diye konuşmuştu.

(HABER MERKEZİ)