Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tazminat davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında tazminat davası açılması için başvuru yaptı. Dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun 1.5 milyon lira tazminat ödemesi talep edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yakınlarının yurt dışına para transfer ettiğini iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında tazminat davası açtı. Erdoğan, 1.5 milyon liralık tazminat talep etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oğlu Ahmet Burak Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan, eniştesi Ziya İlgen, dünürü Osman Ketenci ve işadamı Mustafa Gündoğan'ın avukatları, Kılıçdaroğlu hakkında tazminat davası açılması için başvuru yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında, Erdoğan ve yakınları hakkında gerçek dışı, hakaret ve küçük düşürücü ifadeler bulunduğu savunuldu. Dilekçede, Kılıçdaroğlu'na 1.5 milyon lira tazminat cezası verilmesi istendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz Salı günü yapılan CHP Grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakınlarının Man Adası'ndaki bir şirkete para gönderdiğini iddia etmişti. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, bugün düzenlediği basın toplantısında iddiaya konu olan belgeleri basınla paylaştı.