Sabah'ta İYİ Parti için oy oranı!

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür'ün bugünkü yazısında açıkladığı seçim anketinde İYİ Parti için yüzde 6.4'lük oy oranı verildi. Övür İYİ Parti'yi 'İP' olarak kısalttı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Meral Akşener’in başkanlığında kurulan İYİ Parti medyada tartışılmaya devam ediyor. Hükümete yakın Sabah gazetesinde yazar Mahmut Övür bir seçim anketi yayınladı. Ankete göre, AK Parti yüzde 50'nin üzerinde oy alırken MHP barak sınırında, HDP ve İYİ Parti ise baraj altında.

Övür, “Şu sıralarda siyaset kulislerinde en çok Meral Akşener'in İyi Parti'si yani İP konuşuluyor. Tutar mı tutmaz mı? Mevcut 100'ü aşkın tabela partisinden biri mi olacak yoksa iktidar alternatifi bir parti mi? Kurulmadan önce çok iddialı şeyler söylendi ama partinin programı, kurucuları açıklanınca işin rengi değişmeye başladı” dedi.

'ÇITANIN YÜKSEK TUTULMASI İŞE YARAMAMIŞ'

Övür yazısını şöyle sürdürdü, "Önümüzde artık daha gerçek bir fotoğraf var ve partinin yürüyüşünden hangi menzile varacağı az çok öngörülüyor. Şimdi elimde daha yeni bitmiş, İP'in kuruluşundan sonra yapılan bir anket var. 16 Nisan Referandum sonuçlarını doğruya en yakın tahmin eden şirketlerden biri olan Optimar Araştırma'nın 26 ilde 1547 kişiyle yaptığı bir anket... Parti kurulmadan önce bazı anketçilerin çıtayı yüksek göstermesi ne yazık ki işe yaramamış. Önce bugün seçim olsa kime oy verirseniz sorusunun cevabını verelim: AK Parti yüzde 50.6, CHP yüzde 23.3, MHP yüzde 9.9, HDP yüzde 7.8, İP yüzde 6.4. Gördüğünüz gibi siyasi tablo ana eksende değişmemiş. Bütün o gerilim tartışmalarına rağmen toplum, siyasi rotanın değişmesini istemiyor. Ülkeyi yöneten siyasi iradeye güveniyor. Değişim daha çok muhalefet cephesinde. Bu koşullarda İP'in yüzde 6.4 oy alması Türkiye'nin bir muhalefet sorununa işaret ediyor."