İYİ Parti: Bahçeli memleket meselelerine zaman ayırsın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'kripto sima' ifadelerini kullandığı İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray'dan açıklama geldi: Bahçeli İYİ Parti’ye ayırdığı kadar zamanı memleket meselelerine ayırsaydı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray'ın "MHP diye bir parti artık yok" sözlerine cevap veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye İYİ Parti'den yanıt geldi. İYİ Parti adına yazılı açıklamada bulunan Çıray, "Keşke Sayın Bahçeli İYİ Parti’ye ayırdığı kadar zamanı memleket meselelerine ayırsaydı" dedi.

CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye geçen Aytun Çıray, verdiği röportajda "Ya MHP’den farkınız?" sorusu üzerine "Bir şeyin farkını anlatabilmem için o şeyin olması gerekir. MHP diye bir parti artık yok" demişti.

Bahçeli'den İYİ Parti yorumu: Sonu siyasi mezarlıkBahçeli'den İYİ Parti yorumu: Sonu siyasi mezarlık

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında İYİ Parti için "Kendilerine tutunacak çürük bir ip buldular ama bunun sonu siyasi mezarlık, ipin sonu mezbeleliktir. MHP diye bir parti artık yok diyebilecek kadar cüret ve küstahlık gösteren kripto simaların, karaktersiz fırıldakların, parti değiştirirken dillerinin ayarını da kaçırmaları kendilerini kurtarmaya yetmeyecektir. Yeni ve ısmarlama koltuklarına ısınmaya çalışan köhne, dönme ve siyasi tortuların çıra gibi yanacağı zaman elbet gelecektir" ifadelerini kullanmıştı.

7 Haziran seçimlerinin ardından Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan için  'devlet edilmez' sözlerinin kullandığını hatırlatan Çıray açıklamasında "Sayın Bahçeli’nin daha 7 Haziran gecesi, -benim de içinde bulunduğum bir toplantıda “devlet teslim edilemez” dediği- Sayın Erdoğan’a attığı tekrar seçim simidi bunu önledi. Türk milleti dört ayda ancak bir ömürde yaşanabilecek muazzam travmaların baskısı altında oy kullanmak zorunda bırakıldı" ifadelerini kullandı.

16 Nisan referandumunda MHP'nin AK Parti'ye verdiği desteğe de değinen Çıray, "Sayın Bahçeli ise Türkiye’nin içinden geçtiği bu ağır sorunlar yumağıyla meşgul olmak yerine İYİ Parti’yle uğraşıyor. Keşke Sayın Bahçeli İYİ Parti’ye ayırdığı kadar zamanı memleket meselelerine ayırsaydı. Bu onun aynı zamanda Türkiye’ye bakış açısını gösteriyor" dedi.