Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaybettiklerimizin muhasebesini yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya'da konuştu: 2023 hedeflerimize ulaşmamıza kim engel olabilir?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya'da toplu açılış töreninde halka hitap etti.  Erdoğan konuşmasında 'Kazanabileceğimiz halde kaybettiklerimizin muhasebesini yapıyoruz' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

KAYBETTİKLERİMİZİN MUHASEBESİNİ YAPIYORUZ: Kazanabileceğimiz halde kaybettiklerimizin muhasebesini yapıyoruz, yapacağız. Bizim yönümüz daima geleceğe dönük olmalıdır. Bununla birlikte geçmişinizi de çok iyi bilmeniz gerekir. Tek parti döneminin en büyük kötülüğü tarihimizi 1923 yılından başlatmış olmasıdır. Onun öncesinde koskoca bir devlet birikimimiz vardı. Bugün Karadeniz'den Hint Okyanusuna kadar her yerde hüsnü kabulle karşılaşıyorsak sebebi budur.

Geçtiğimiz hafta Sırbistan'a gittim ve gece geç bir saatte bizi karşıladılar, aynı şekilde uğurladılar. Orada Novi Pazar'a gittik. Oradaki o coşku ilgi alaka unutulur gibi değildi. Neden? Yıllarca bizi bu gerçeklerden uzak tuttular. Tuna Nehrinin yamaçlarına çıktık. Oradaki Sırp vatandaşlar bizi çok farklı bir şekilde karşıladılar. Hep söylemez miydik? Tuna nehri akmam diyor... Bunlarla büyümedik mi biz?

2023 HEDEFİNE ULAŞMAMIZA KİM ENGEL OLABİLİR: Türk milletinin yeniden gücünün farkına varmış olmasına adeta birileri kudurmuş durumda. Türk milleti kardeşleri ile birlikte yeniden kurulan dünyada hakettiği yeri almanın kararlılığı içindedir. Kadınıyla erkeğiyle bu kararlılığı ortaya koymamız lazım. 2023 hedeflerimize ulaşmamıza kim engel olabilir?

Türk milletinin yeniden gücünün farkına varmış olmasına adeta birileri kudurmuş durumda. Türk milleti kardeşleri ile birlikte yeniden kurulan dünyada hakettiği yeri almanın kararlılığı içindedir. Kadınıyla erkeğiyle bu kararlılığı ortaya koymamız lazım. 2023 hedeflerimize ulaşmamıza kim engel olabilir?

İDLİB'TE EVET VARIZ! ÇÜNKÜ...: Gerek 15 Temmuz'da, terörle mücadelede, Fırat Kalkanı'nda, İdlib'te evet varız! Neden varız? Mazlumların, mağdurların olduğu her yer biz varız.

KÖTÜ KOMŞU BİZİ EV SAHİBİ YAPTI: Bize buralarda ne işiniz var diyenler; Peki siz niye varsınız? Bizim gönül ve tarih bağımız var. Biz zaten buralardayız. Siz niye buradasınız? Demokrasi onlara başka bize başka işliyor. İnsan hakları onlara başka, bize başka tanımlanıyor. Artık hamdolsun bizim de silahlı İHA'mız var. Artık acaba verirler mi demiyoruz. Artık biz yapıyoruz. Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı.

.