Bahçeli'den Erdoğan'a Ecevit ve 'Kürtçülük' tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkçülük' ve 'Ecevit' konusundaki sözlerine tepki geldi. Bahçeli uyum yasaları için sürenin daraldığını da söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara'da gazeteciler ile biraraya gelen Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bülent Ecevit ve 'Türkçülük ve Kürtçülük bölücülüktür' sözleri ile Ahmet Davutoğlu'na ilişkin açıklamalar yaptı. Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

DAVUTOĞLU'NU DEĞİL, CUMHURBAŞKANI'NI DİKKATE ALIRIZ: Şu an Türkiye'de siyaseti belirleyici unsur, cumhurbaşkanlığı makamı olmuştur. Devletin tüm unsurlarıyla birlikte değerlendirmelerde bulunmaktadırlar. Böyle bir durum karşısında sayın Davutoğlu'nun sözlerini değil, Cumhurbaşkanı'nın ifadelerini dikkate alırız. 10 maddelik çok bilgiçliğe dayalı, sanki özel çözüm üreten veya referandumu izah edebilecek ifadeleri sayın Ahmet Davutoğlu'nun kullanmaması gerekir.

CUMHURBAŞKANININ YANINDAYIZ: Irak ve Suriye'de korsan devletçikler kökten engelleninceye kadar MHP olarak cumhurbaşkanının yanındayız, Silahlı Kuvvetler'in de arkasındayız.  Barzani'nin artık geri dönüşü olmaz. Bu kadar yanlış yaptıktan sonra Türkiye'de misafir etmek lazım.

KÜRTÇÜLÜĞÜ İZAH ETMEK İÇİN TÜRKÇÜLÜK ÖRNEK GÖSTERİLMEZ: Sayın Cumhurbaşkanı Türkiye'deki Kürtçülük hareketinin daha iyi anlaşılması açısından ve ona karşı bir tavır koyması açısından bir ifade kullanıyor. Türkçülük çok tarihsel kavramdır. Bu milletin özellikle son 100-150 yılına varlığını koymuş kavramdır. Kürtçülüğü izah etmek için Türkçülüğü örnek göstermek doğru değildir.

İMAM NİKAHI KALDIRILAMIYORSA SAĞLIKLI HALE GELMELİ: Müftüye nikah yetkisinin laiklik açısından sakıncası yok. Müftü nikahı kıyarsa, çok küçük yaşlara kadar devam edermiş. Öyle şey olur mu? İmam nikahını kaldıramadığınıza göre onu daha sağlıklı bir hale getirebilmek açısından ne yapmanız lazım? Müftü beylere aynen diğerleri gibi görevlendirme yaptırdığınız takdirde nikahını yaptırırsın.

ECEVİT İLE BAĞDAŞMAZ: Cumhurbaşkanı'nın ifadeleri benim tanıdığım Ecevit ile bağdaşmaz. Sayın Ecevit hattı zatında dik duruşu seven bir şahıstır. Milli konulardaki hassasiyetini 57. Hükümet'te gördüm. O bakımdan Amerikalının karşısında el pençe anlamında bir duruş değildir. Nezaketsizlik öbüründedir.

GÖKÇEK İÇİN ARABULUCULUK YAPACAK HALİMİZ YOK: Melih Bey 5 dönem yaptı, ne kadar faydalı görüyoruz. Kimseye arabuluculuk yapacak halimiz yok. 'Bu konular bizi ilgilendirmez diyeceğiz'" dedi.

GALATASARAY'IN ADI DEĞİŞSİN: (Atiker Konyaspor deplasmanında ilk 11'inde yerli futbolcu bulunmayan Galatasaray'la ilgili soru üzerine) Galatasaray ismini değiştirsin. Böyle takım mı olur canım? Şuradan bile bir 11 çıkarırız.

BEŞİKTAŞ İYİ GİDİYOR: (Bir gazetecinin "Beşiktaş 3'te 3 yaptı… Avrupa'da gayet iyi gidiyor. 82 Kerkük, 83 Monaco…" demesi üzerine) Demek ki Misak-ı Milli sınırları içerisinde çözümü bulan tek sensin. 82, 83 tamam olmuş, 84 de geliyor. (Gülüyor) Beşiktaş iyi gidiyor. (HABER MERKEZİ)