Bahçeli: 5 bin ülkücü ile 'vurgulama' yapıyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli '5 bin ülkücü'nün 'vurgu yapmak' için 'hazır beklediğini' söyledi: Neyi beklediğimizi de söylersek... MHP, en az 5 bin ülkücünün hazır olarak beklemesini ifade ederken konuya vurgulama yapıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kerkük için 5 bin ülkücü hazır bekliyor" sözleriyle ilgili yeni açıklamalar yaptı. İlk olarak geçen hafta yaptığı bu açıklamanın ardından Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın "Kerkük'e umut vermek için" söylendiğini belirttiği sözlere bu kez Bahçeli'nin kendisinden 'izahat' geldi. Bahçeli 'milis gücü iması' ve 'kendini TSK'nın yerine koymak'la eleştirilen sözlerinin anlamını, "Konuya vurgu yapmak" olarak açıkladı. Bahçeli seçim barajıyla ilgili olarak da, “Baraj konusunda biz bir öneri bekliyoruz. Hazırlığımız var ama onu herkesten evvel söylemenin bir anlamı yok” dedi. Hürriyet gazetesinden Umut Erdem'in haberine göre, açılışlara katıldığı Manisa’dan dönüşünde gazetecilerle sohbet eden Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

BARAJ İÇİN ÖNERİ BEKLİYORUZ: Geçmişten bu yana seçim sistemlerinde baraj tartışılıyor. Makul bir seviyeye de indirilemedi. Partilerin geçmişten bu yana tartışıp üzerinde uzlaştıkları metinler vardır. O metinleri masaya koyabilirler, orada tartışma devam eder. Baraj konusunda biz bir öneri bekliyoruz. Hazırlığımız var ama onu herkesten evvel söylemenin bir anlamı yok.

AK PARTİ'DEKİ İSTİFALARA KARIŞMAYIZ: MHP’nin bir kuralı var. Bir başka partinin içişlerine karışmaz, bir başka partiyi de kendi içişlerine karıştırmaz. Belediye başkanları neden istifa ediyor, biz bunu düşünmeyiz. Onların içişlerine karışmayız.

BEŞ BİN ÜLKÜCÜ VURGU İÇİN: Bizim bu konuda ortaya koyduğumuz görüşler CHP’nin ne hayalinde var ne hülyasında var ne rüyasında var. O bakımdan bizi anlayamazlar. Biz en az 5 bin ülkücü hazır olarak beklemektedir diyoruz. Neyi beklediğimizi de söylersek... MHP, en az 5 bin ülkücünün hazır olarak beklemesini ifade ederken konuya vurgulama yapıyor. TSK’nın yerine geçeyim demiyor. Pazar günü Ankara’da Kerkük üzerinde ülkücülerle buluşmanın ilk adımını atacağız.

AŞIK VEYSEL'İN TORUNU SİYASETE ANLAM KATAR: Program ve tüzük üzerinde çalıştıklarını duyuyoruz. Fakat çok yakından takip etmiyoruz. İlgilenmiyoruz da. Kurucular kurulunda, ülkücü olmayan isimlerden ne kadar getiriyoruz onlara bakıyorlar. Aşık Veysel’in torunu siyasete atılırsa bir anlam kazanır. Dikkate almak lazım. Böyle büyük bir ozanın Meclis’te kendi ailesinden biriyle temsil edilmiş olması, Türkiye’deki birtakım konulardaki olgunlaşmanın ne noktaya geldiğinin güzel bir işareti kabul edilir.

KARTALLARIN YALNIZ UÇTUĞUNU BİLİRDİM DE... Şampiyonlar Ligi maçlarını takip ediyoruz. Grubun birincisi durumunda. Kartallar yüksekten uçuyor. Kartalın yalnız uçtuğunu biliyorum da kargaların sürüyle uçtuğunu duymamıştım.

Bahçeli: Tarih coğrafyaya dar geldiğinde, 81 Düzce, 82 Kerkük, 83 Musul...Bahçeli: Tarih coğrafyaya dar geldiğinde, 81 Düzce, 82 Kerkük, 83 Musul...

MHP Bahçeli'nin '5 bin ülkücü'sünü izah ettiMHP Bahçeli'nin '5 bin ülkücü'sünü izah etti