AK Parti Sözcüsü Ünal: Bahçeli'nin kaygıları ile bizim kaygılarımız aynı

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamasına yanıt verdi. Ünal, "Bahçeli'nin kaygıları ile bizim kaygılarımız aynıdır. Sayın Bahçeli'nin kaygılarını anlayışla karşılarız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), toplantısının ardından Parti Sözcüsü Mahir Ünal, basın toplantısı düzenledi.

"Türkiye'nin kaderi ile AK Parti'nin kaderi birleşmiştir" diyen Mahir Ünal, bölgedeki sorunlara bu gözle baktıklarını söyledi. Ünal, toplantıda Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yapılan bağımsızlık referandumu, Almanya'daki seçimler ve güvenlik konularını görüştüklerini aktardı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin IKBY'deki referandumla ilgili açıklamalarına değinen Ünal, "Bahçeli'nin kaygıları ile bizim kaygılarımız aynıdır. Sayın Bahçeli'nin kaygılarını anlayışla karşılarız ama aslolan Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın açıklamalarıdır" dedi.

'TÜRKİYE 3 GÜN İÇİNDE POZİSYON ALACAK'

Bahçeli'nin "Ekonomik yaptırımlardan askeri müdahale seçeneklerine kadar her ihtimalin masada olduğunun söylenmesi şu ana kadar somut bir mücadele şuuruna maalesef dönüşmemiştir" eleştirisine yanıt veren Ünal, şunları söyledi:

"Açıklamalar önümüzdeki süreçte bir plan içerisinde değişen pozisyonlara göre alacağımız durumu anlatıyor. Devlet yönetmek, çok hızlı bir şekilde pozisyon değiştirmek, doğru pozisyon alabilmekle ilgilidir. Sınır kapılarını kapatmadık, ambargo uygulamıyoruz. Irak hükümeti sınır kapılarını almak için hareket geçmiştir. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin 3 gün içindeki pozisyonuna göre Türkiye de pozisyon alacaktır."

Bahçeli'den hükümete eleştiri: Barzani'nin değirmenine su taşındıBahçeli'den hükümete eleştiri: Barzani'nin değirmenine su taşındı

'ZEYBEKCİ'NİN AÇIKLAMALARI ŞAHSİ GÖRÜŞÜDÜR'

Vergilerin artırılmasını kararının sosyal medyada tepki çektiği yönündeki soru üzerine Ünal, "Sayın Naci Ağbal, konunun açıklanması için gerekli soruları 18:30'da cevaplayacak" diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin IKBY'ye ambargo uygulanmasının "tehlikeli bir söylem" olduğu ve ilk fırsatta OHAL'in kaldırılması gerektiği yönündeki açıklamalarını sorulan Ünal, "Bu açıklamayı bir gazeteye yapmış ve daha sonra Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada bunun şahsi fikri olduğunu, aslolanın sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın açıklamaları olduğunu söylemiştir" cevabını verdi. (HABER MERKEZİ)