Tanrıkulu: 50 AK Partili başkan daha gidecek mi?

CHP Milletvekili Tanrıkulu: AKP’li 50 belediye başkanının daha görevden alınacağı doğru mu?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “AKP’li 50 belediye başkanının daha görevden alınacağı iddiası doğru mudur, doğru ise bu belediye başkanları kimlerdir” diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden kısa süre sonra AK Parti’de 58 belediye başkanı, 608 de belediye meclis üyesi hakkında FETÖ soruşturması başlatıldığını belirten Tanrıkulu, belediyelere atanan kayyımlar hakkındaki şaibe iddialarını gündeme getirdi. Tanrıkulu, Başbakan Yıldırım’a 15 Temmuz sonrası kayyım atanan belediye sayısılarını, partilere göre dağılımlarını ve bu belediyelerin hangi kriterlere göre belirlendiğini sordu.

"AKP’li 50 belediye başkanının daha görevden alınacağı iddiası doğru mudur, doğru ise bu belediye başkanları kimlerdir?" diye de soran Tanrıkulu, "Kayyım atanan belediyeler göz önüne alındığında, görevde alınan belediye başkanların yerlerine kayyım atanacağı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu belediyeler hangileridir? Kayyım atanan belediyelerin mali yapılarında bugüne kadar herhangi bir usulsüzlük tespit edilmiş midir? Kayyım atanmış belediyeler tarafından bugüne kadar, doğrudan temin yolu ve davet usulü ile yapılan ihalelerin toplam tutarı nedir? Bunlar hangi firmalara, hangi bedellerle verilmiştir? Kayyımlar tarafından yapılmış ihale ve hizmet alımlarıyla ilgili olarak bugüne kadar açılmış herhangi bir soruşturma ve açılmış dava var mıdır?" sorularını yöneltti.