HDP, 'Türkün gücü' videosunu sordu

Sosyal medyada yayınlanan ve Şırnak'ta çekildiği belirtilen bir videonun 'bölge halkı üzerinde infiale neden olduğunu' belirten HDP Milletvekili Aycan İrmez, bir önerge ile konuyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez ildeki sokağa çıkma yasakları sırasında yıkılan evlerin arasında "Ölürüm Türkiyem" şarkısı eşliğinde “kutlama yapan” kolluk güçlerine ait olduğpu iddia edilen videoyu TBMM gündemine getirdi. 19 Eylül 2017 tarihinde sosyal medyada yayınlanan videoyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanmasını istediği önergede İrmez, "Türkün gücünü gördünüz, işte yıkık dökük binalar Şırnak merkezde, buralar Şırnak merkez kafasına göre herkes, böldürmeyeceğiz bu vatanı, ne mutlu Türk’üm diyene, vatana göz dikenin sonu ölümdür" şeklindeki söylemlerin "bölge kamuoyu nezdinde derin bir infiale neden olduğunu" belirtti.

'KUTLAMA YAPAN KİŞİLER KİMLER'

"Bir kentin tarihini kültürünü temsil eden yapıların; evlerin yıkılması, yakılması, talan edilmesi ve doğasının yok edilmesi ancak savaş ile anlatılabilir" diyen İrmez, "Söz konusu video kaydında, ırkçı ve nefret söylemlerini kullanarak yıkımın ortasında 'kutlama yapan' kişiler kimlerdir? Bu kişiler TSK bünyesinde mi görev almaktadır? Yoksa paramiliter unsurlar mıdır? Bu kişiler hakkında idari, adli soruşturma başlatılmış mıdır? Şahsınız ve hükümetiniz tarafından Şırnak halkına saldıran devlet güçlerine cezasızlık garantisi verilmiş midir? Şırnak'ta 'Devletin, Türk’ün gücü'nü göstermenin yeni yöntemi insanların evlerini, kentlerini başlarına yıkmak mıdır? Sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiği il ve ilçelerde, direkt Saray’a bağlı olduğu iddia edilen paramiliter güçlerin varlığı yönündeki iddialar tarafınızca araştırma konusu olmuş mudur? Bölgeye gönderilen kolluk güçlerinin seçiminde hangi kriterler göz önünde tutulmaktadır?" sorularını yöneltti. (HABER MERKEZİ)