Yıldırım'dan referanduma tepki: Karşılık veririz

Başbakan Yıldırım, "Gerek Suriye'de gerek Irak'ta birtakım hayaller peşinde olanlar, burada yapay devlet kurmaya çalışanlar, şunu iyi bilsinler. Ulusal güvenliğimizi tehdit edecek içeride ve dışarıda her türlü girişim, gerekli karşılığı anında görecektir."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yıldırım, Şanlıurfa'da kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Yaptığı konuşmada Irak Kürdistan Bölgesel Yönetmi'nin 25 Eylül'de yapmayı planladığı referandum ve Suriye'deki gelişmelere değinen Yıldırım, şöyle dedi:

"Ceylanpınar Sınır Kapımız, burada neler oluyor, neler bitiyor; sınırın öbür tarafında yakından takip ediyorsunuz. Gerek Suriye'de gerek Irak'ta birtakım hayaller peşinde olanlar, burada yapay devlet kurmaya çalışanlar, şunu iyi bilsinler. Ulusal güvenliğimizi tehdit edecek içeride ve dışarıda her türlü girişim, gerekli karşılığı anında görecektir. Bunu, herkesin kafasına koyması lazım. Hiç kimse, güney sınırlarımızda, Irak'ta, Suriye'de 'oldu bitti'lerle iş çevirmeye kalkmasın. Türkiye, bu konuda kararlıdır. Gerekli uyarılar yapılmıştır. Eğer bunun karşılığı görülmezse tabii ki gerekli tedbirleri de almaktan zerre kadar çekinmeyeceğiz." (ŞANLIURFA/DHA)