'HDP'li vekiller cezalandırılmak mı isteniyor?'

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Adalet Balanlığı'na sordu: HDP milletvekilleri cezalandırılmak mı istenmektedir?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Önergede, '10 aydır tutuklu HDP'li milletvekilleriyle görüşmek için yapılan başvuruların yanıtsız bırakılması' yer aldı.

HDP’nin tutuklu olmayan milletvekilleri tutuklu milletvekilleriyle görüşmek için düzenli olarak Adalet Bakanlığı’na başvuruyor. Bugüne kadar yüzlerce dilekçe veren HDP’li vekillere olumlu ya da olumsuz tek bir dönüş bile yapılmadı.

Yapılan başvuruların yanıtsız bırakılmasına HDP'li Müslüm Doğan tepki gösterdi. Doğan önergesine "Milyonlarca oyun temsili olan vekillerin başvurularının cevapsız bırakılması bir yana Adalet Bakanlığı'nın kendi yönetmeliği olan Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik uygulanmamaktadır" ifadeleri yer aldı.

Müslüm Doğan'ın verdiği önergede şu sorular yer aldı; 

1- Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik’te “Milletvekillerinin, ceza infaz kurumlarındaki yaşam şartlarını yerinde görerek tespitlerde bulunmak, inceleme yapmak veya hükümlü ve tutuklular ile görüşmede bulunmak amacıyla yapmış oldukları istemler, ceza infaz kurumu idaresine bilgi vermek koşuluyla yerine getirilir. Milletvekilleri, hükümlü ve tutuklularla açık ziyaret şeklinde görüşebilir.” şeklinde açık bir ibare bulunmasına rağmen neden dilekçelerimiz ve taleplerimiz yanıtsız bırakılmaktadır?

2- Bugüne kadar cezaevlerinde bulunan tutuklu vekillerle görüşmek adına bakanlığınız ve bakanlığınıza bağlı idari birimlere kaç adet dilekçe ulaşmıştır?

3- Cezaevlerinde bulunan tutuklu vekillerle görüşmek adına kaç vekil kaç başvuruda bulunmuştur? Bu başvuruların kaçı cevaplandırmıştır?

4- Cezaevlerinde bulunan vekillerle görüşebilmek adına başvuruda bulunan vekillerin dilekçelerinin cevaplandırılmamasının hukuki bir gerekçesi var mıdır?

5- Adalet Bakanlığı olarak kendi yönetmeliğinize uymama gerekçeniz nedir?

6- Bu tür keyfi uygulamalarla Halkların Demokratik Partisi milletvekilleri cezalandırılmak mı istenmektedir? (HABER MERKEZİ)