Bahçeli: Referandum savaş nedeni sayılmalıdır

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, KDP'nin referandum hazırlıkları için hükümete, "Bu referandum Türkiye için gerekirse savaş nedeni sayılmalıdır" çağrısında bulundu. Koray Aydın'ın MHP'den istifası için "Hayırlı olmuştur" yorumunda bulunan Bahçeli; CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun atletli fotoğrafına ilişkin polemiğe de "Siyaset iç çamaşırı seviyesine düşmemeli" sözleriyle eleştiri getirdi. Bahçeli, "Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusuna ise "Benim ne zaman erken konuştuğumu gördünüz ve duydunuz?'' yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Konuşmasını daha çok dış politikaya yer ayıran Bahçeli; Suriye,  Almanya ile yaşanan Adil Öksüz krizi, ABD'nin Rakka çevresinde IŞİD'e karşı YPG'ye yaptığı silah yardımı ve Irak Kürdistanı'nda yapılacak referanduma ayırdı. Irak Federal Kürdistan Bölgesi'nde gerçekleşecek referanduma da tepki gösteren Bahçeli, "Referandum savaş nedeni sayılmalıdır" dedi.

MHP lideri Bahçeli, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koray Aydın'ın Meral Akşener'in partisine katılması sorulan Bahçeli "Saygı duymak gerekir, hayırlı olmuştur" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü sırasında çekilen aletli fotoğrafı için de, "Siyaseti iç çamaşırı seviyesine düşürmemek lazım" yorumunda bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;

ÇÜRÜK TARTIŞMALARLA BOĞUŞUYOR: Tehlikeler volkan ağzı gibi patlarken Türkiye çürük tartışmalarla boğulmaktadır. Kurgusu ustaca yapılmış bu meşguliyet, gerçek sorunlarla mücadeleyi doğrudan sekteye uğratmaktadır. Zincirleme olaylar peş peşe gündemi işgal etmektedir. Atatürk büstlerine yapılan saldırılar, Çanakkale'de polis memurunun ibretlik fotoğrafı, Maçka Parkı'ndaki kıyafet temalı taciz, yeni devlet safsataları konu başlıklarından sadece bir kısmıdır.

KÜSMEMİZİ İSTİYORLAR: İstikrarsızlık zemin bulmaktadır. Her şey ortadadır. Pek çok meselemiz vardır, çözüm bekleyen çok sayıda sorun yumağı dağ gibi karşımızda durmaktadır. Oyalanmak ise Türkiye'ye haksızlıktır. Korumamız gereken milli varlığımızla birlikte hakettiği mevkilere yükselmeyi beklemektedir. Vakit kaybına tahammül kalmamıştır. Milletin kafası karışık, sıkıntıları fazladır. Medya yanlı, ihanet canlı, ilkesizlik kaslı, demokratik kurum ve kurallar paslıdır. Dağılmamızı istiyorlar, birbirimize küsmemizi umuyorlar.

GEREĞİ NEYSE YAPILMALIDIR: ABD, tırlar dolusu silahı noel hediyesi gibi veriyor. ABD'nin silah, cephane ve eğitim desteği verdiği PKK/YPG'ye yeni bir örgüt kurdurup Fırat Kalkanı bölgesine saldırtmanın şartlarını oluşturması dostlukla bağdaşmamaktadır. Bu cani kimi, nereden, nasıl atacaklarını zannetmektedirler. Türk milletinin seri katillere pabuç bırakacak, acziyet ve zayıflık içinde olmadığı kısa sürede gösterilmeli, gereği neyse yapılmalıdır.

REFERANDUM SAVAŞ SEBEBİ SAYILMALIDIR: Barzani'nin korsan referandumuna mesafeli tavrı, Rusya ve ABD'nin yükselen itirazı önemlidir. Kandil, Sincar yok edilmelidir. Kandil dümdüz edilmelidir. Terörizm bekçilerine öldürücü vuruş derhal yapılmalıdır. Barzani'nin, Türkmen kentlerini kapsamına alan referandum hazırlığının sonuna kadar karşısında yer alınmalıdır. Bilinmelidir ki muhtemel bu referandum, Kürdistan provasıdır. Bu referandum Türkmenlerin, Türkiye'nin tamamen aleyhinedir. Bu referandum Türkiye için gerekirse savaş sebebi sayılmalıdır. Peşmerge yönetimi Türk milletinin sabrını daha fazla zorlamaktan vazgeçmelidir. Eğer ki, milli bekamıza yönelmiş tehditler yok edilmezse savunma güçlükleri karşımıza çıkacaktır.

FETÖ BİR ÇETEDİR: FETÖ su katılmamış Türkiye ve İslam düşmanı barbar bir çetedir. Başındaki hoca kılıklı hain beddua seansları ile vakit geçirmekte, çete üyelerinin bir kısmı ülkemizde hesap vermektedir. Ederi 1 dolar olan FETÖ insanlığın utanç vesikasıdır. Son ferdine kadar yedikleri aş, içtikleri su burunlarından getirilmelidir. Bu hain örgütün izinin kazılması için bir ortak akıl, adalet müessesesi, muazzez bir fikri temel, makul deliller, muazzam bir görüş derinliği vazgeçilmez önemdedir. Pazarcı ile, tezgahlar ile değil, aktif planlayıcılarını, sessiz katılımcılarını, siyasi ayakla birlikte tek tek isim isim deşifre ederek cezalandırmak kaçınılmaz bir görevdir. Bu hesaplaşma yapılmazsa vebal herkesin üzerinde olacaktır. Yine devletin hücrelerine kadar sızma girişimleri gelecekte daha büyük badirelere yol açacaktır. Devlet, Türk milletinin siyasi teşkilatlanmasıdır. Türkiye üzerinde hiçkimse spekülasyon yapamayacak, çetere tutamayacaktır. Türkiye'nin varlığı 80 milyon millet evladının namusu ile pekişmiştir.

DEVLETE DESTEĞİMİZ TAMDIR: Bağımsızlığımızı kıskançlıkla korumak zorundayız. Devletin ve milletin bizzar hükmü şahsiyetini fanilerle bir görmek bilgi eksikliği bir vehim eseridir. Hükümetle hemfikir halde devlete desteğimiz tamdır. Alman siyasetçilerin skandal açıklamaları, sorumsuz ve sakat tavırları gözümüzden kaçmamaktadır. FETÖ Almanya'dadır, PKK Almanya'da cirit atmaktadır. Neyi gizlemek için Adil Öksüz'ü bir gece Türkiye'den kaçırmışlardır. Almanya FETÖ'nün firarileri ile yanak yanağadır. Bu ne ahlaksızlıktır. Almanya firari sanıkların derhal ülkemize iadesini sağlamalıdır. Adil Öksüz için nota haklıdır. Bu ülkenin 15 Temmuz'da parmağı yoksa korkacağı bir durum da doğaldır ki, olmayacaktır.

KILIÇDAROĞLU'NUN TUTUKLANACAĞI İDDİALARI: Ana muhalefet partisi liderinin tutuklanma ihtimali üzerinde yazılıp çizilmektedir. Bize göre demokrasi hayatımıza zarar vermektedir. Bilinçli, sistematik, defolu bir kampanya gündemdedir. Kılıçdaroğlu'nun yalnızca Cumhurbaşkanı'nın anlık bir beyanından anormal sonuçlar üretmesi bize göre trajikomiktir. Bir suça karışmış, suç işlemiş birisi varsa elbette hukuki sorumluluğu doğacak ve hakim önüne çıkacaktır. CHP lideri ile ilgili sıcak tartışma ortamının kasten dolaşımda tutulduğunu görmek lazımdır.

KORAY AYDIN'IN İSTİFASI: İstifa tek taraflı bir tercihtir tercihinden dolayı saygı duymak gerekir. Partimiz açısından da hayırlı olmuştur. 2019'daki Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili bugünden adres kimlik sunan birilerini hava boşluğuna atıyor yerine geçmenin planını yapıyor demektir.

ATLETLİ FOTOĞRAF: (Kılıçdaroğlu'nun atletli fotoğrafla görüntülenmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirileri) Buna yorum gerekmez kim neyi giyiyorsa giysin ancak siyaseti iç çamaşır seviyesine düşürmemek lazımdır.

MHP'DE İSTİFALAR: (Partinizde Akşener istifaları bekliyor musunuz? sorusu üzerine) Gelirken gördünüz kapı açık giren girer çıkan çıkar.

CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ''CHP'de herkes tanınmış insandır herkes aday olabilir'' diyen Bahçeli ''Siz aday olacak mısınız?'' sorusuna ise ''Benim ne zaman erken konuştuğumu gördünüz ve duydunuz?'' yanıtını verdi.

(HABER MERKEZİ)