Başbakan’a Şirin Ünal soruları

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Başbakan Binali Yıldırım’a 15 Temmuz darbe girişimi öncesi Genelkurmay Başkanlığı’na gittiği ortaya çıkan AK Parti Milletvekili Şirin Ünal’ın FETÖ davaları kapsamında ifade verip vermediğini sordu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Erdem soru önergesinde Akıncı Üssü davasında “eski FETÖ İmamı” Astsubay Hüseyin G.nin, “Cemaat içindeki Semih bana, 11 Kasım ABD Başkanlık seçimleri sonrası veya YAŞ toplantısı öncesi cemaatin darbe yapmayı planladığını söyledi. Edindiğim tüm bilgi ve belgeleri Binbaşı S.Y. ile paylaştım. Binbaşı beni emekli Tümgeneral Şirin Ünal ile görüştürdü. Bu bilgileri kendisine de ilettik” ifadesini hatırlattı.

ŞİRİN ÜNAL BAŞBAKAN'A BİLGİ VERDİ Mİ?

İfadede, "15 Temmuz'dan birkaç ay önce cemaatin darbe yapılacağının öğrenildiği ve bunun AK Parti Milletvekili Şirin Ünal’a iletildiği" iddiasının altını çizen Erdem şu sorulara yanıt istedi:

- Milletvekiliniz Şirin Ünal'a darbe yapılacağı bilgisi verildiğinden haberiniz olmuş mudur? Bu bilgiyi milletvekiliniz, tarafınıza ulaştırmış mıdır? Eğer ulaştırmamışsa, milletvekiliniz böylesi bir bilgiyi neden saklamış olabilir? Bu konuyu kendisine sordunuz mu? Yanıtı ne oldu?

- Eğer bu bilgiler size ulaşmışsa 15 Temmuz günü gerçekleşen FETÖ kalkışmasından haberiniz olduğunu söyleyebilir miyiz?

ŞİRİN ÜNAL İFADE VERDİ Mİ?

- Aynı milletvekiliniz, 15 Temmuz günü karargâhta görüntülenerek, henüz girişim başlamadan Genelkurmay’a gittiği saptanmıştır. Şirin Ünal 15 Temmuzda Genelkurmay karargâhına ne için gitmiştir. Kimlerle görüşmüştür. Bu görüşmeler hakkında size bilgi vermiş midir? Vermediyse siz Başbakan olarak milletvekilinizden bilgi talep ettiniz mi? Etmediyseniz bunun sebebi nedir?

- Milletvekiliniz Şirin Ünal bu güne kadar, açılmış bulunan FETÖ davalarından herhangi birinde, sanık, tanık veya bilgi sahibi sıfatı ile ifadeye çağrılmış mıdır

- Milletvekiliniz hakkında iddialarda bulunan eski FETÖ imamı Astsubay Hüseyin G. ile herhangi bir görüşmeniz veya görüşme talebiniz oldu mu? Görüştüyseniz neler konuştunuz? Eğer görüşmediyseniz, milletvekiliniz ve dolayısı ile partiniz hakkında bu kadar ciddi iddialarda bulunan biri hakkında siz yada milletvekiliniz suç duyurunda bulundu mu? Partiniz hakkında yapılan küçük bir eleştiriyi bile başta yeni Genel Başkanınız olmak üzere yargıya taşıdığınız bilinmektedir. Bu konu karşısında herhangi bir açıklamanız kamuoyuna yansımadı bunun nedeni nedir?

ÖNLEM ALMADAN BEKLEMEK BİR STRATEJİ MİYDİ?

- Hüseyin G.nin “Bunlar da FETÖ'cü ama, kendi tasarrufları ile görevde tutuyorlar”, dediği üst düzey komutanlar kimlerdir? Bunlar hangi görevlerde bulunmaktadırlar? YAŞ toplantısında adı geçen bu komutanlarla ilgili herhangi bir değerlendirme yapılmış mıdır? Bunlardan terfi edenler var mıdır? Kimlerdir?

- Bu hain girişimin 2 ay önceden, milletvekilinizce bilinmesine karşın, ülkenin Başbakanlık makamında oturan birisi olarak sizin haberdar olmamanız, hayatın doğal akışına ve devletteki yönetim anlayışına aykırı olduğu aşikardır. Bu girişime önlem almak yerine işi Allah'a havale ederek, neyi amaçladınız? Amacınıza ulaştınız mı?

- Ortaya çıkan ve kamuoyuna yansıyan belge ve bilgiler, bu hain FETÖ darbe girişimden hükümetin haberdar olduğunu kanıtlamaktadır. Önlem almadan beklemek bir strateji miydi? Bu stratejiyi hükümetiniz mi geliştirdi? Bu stratejiye ne ad veriyorsunuz? (DUVAR)