Bakan Eroğlu: Yeşil Yol için 50 ağaç kesildi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Yeşil Yol Projesi'ni savundu: 50 civarında ağaç kesildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu çeşitli ziyaret ve toplu temel atma törenine katılmak üzere Samsun’a geldi. Bakan Eroğlu Erdoğan'ın "Ayder Yaylası'nı Kirlettik, rezil ettik" sözlerine değindi.

Eroğlu, “Yaylalar bakanlığımıza ait değil. Bunlar genellikle mera. Bakanlığımız sadece ormanlardan sorumlu. Ormanları da koruyoruz. Şu ana kadar oradaki ormanlarla ilgili bilgi vereyim, ormanları şu anda hiç kimse işgal edemiyor. Çünkü biz ormanların tapusunu aldık. Yayla ile ormanı karıştırmayalım. Bu noktada bir mevzuat düzenlemesi mutlaka gerekir, kontrol gerekir. Ama yaylalara biz müdahale edemiyoruz. Biz arazide en çok olan bir bakanlığız" dedi.

Karadeniz'de yaylaları birleştiren Yeşil Yol projesine de değinen Bakan Veysel Eroğlu, "13 metreküp 50 civarında ağaç kesmişler. Birileri kıyamet koparıyor ‘Burası yapılmasın.’ Baktığım zaman gazetelerde boy boy falanca teyze diye reklam çıkıyor. ‘Bunu araştırın’ dediğim zaman. Yeşil yol yapılınca denetimlerde artacak. Yeşil yol dediğimiz hiçbir ağaç olmayan yerden geçiyor. Biz talimat verdik yeşil yol olsun diye boydan boya aşağı yukarı 6.5 metre genişliğinde olan bu yola etrafına yemyeşil ağaçlandırma yapacağız” (SAMSUN/DHA)