AK Partili Özdağ: Erdoğan 4'üncü sıradaydı şimdi 2'nciye geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'son mohikan' olarak nitelendiren Özdağ, "2015 yılında da söylemiştim. Hatta o zaman Erdoğan'ı dördüncü sıraya koyuyordum. Şimdi Erdoğan ikinci sıraya geçti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Recep Tayyip Erdoğan bence son mohikandır" diyen AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, bu sözü tartışma konusu olunca yeni bir açıklama yaptı. Özdağ, bu sözü 2015 yılında da söylediğini belirtti.

Manisa'nın Köprübaşı illçesi'nde dün işyeri açılışında konuşan Selçuk Özdağ, Ak Parti eski yöneticisi Ayhan Oğan'ın "Yeni bir devlet kuruyoruz" sözlerini 'maksadını aşan bir ifade' olarak değerlendirmiş ve şöyle demişti:

“'Yeni bir devlet kuruyoruz’ ifadesi doğru değil. 'Sistem değişikliğine gidiyoruz' dese anlardım. Rejimimiz belli, rejimimiz; Cumhuriyet. Devletimizin adı belli; Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Kurucusu da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten sonraki en büyük devrimci, en büyük reformist ve en başarılı siyasetçidir. 95 yıllık siyasetin Mustafa Kemal Atatürk'ten sonraki en büyük lideri Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bence de son mohikandır" dedi.

'ERDOĞAN MEYDAN OKUDU'

Selçuk Özdağ, dünkü açılıştaki sözlerinin sosyal medyada tartışılması üzerine yeni bir açıklama daha yaparak 'mohikan' benzetmesini daha önce de yaptığını hatırlattı. Özdağ şöyle dedi:

"2015 yılında da söylemiştim. Hatta o zaman Recep Tayyip Erdoğan'ı dördüncü sıraya koyuyordum. Mustafa Kemal Atatürk, Adnan Menderes, Turgut Özal, Recep Tayyip Erdoğan. Şimdi Erdoğan ikinci sıraya geçti. Neden? 17- 25 Aralık gibi ekonomi ve siyaset darbesini bertaraf etti. Türkiye'de bir hükümet kurulamadığı zaman, kaos çıkacağı zaman inisiyatif alarak erken seçim kararına çok ciddi katkısı oldu. 15 Temmuz gecesini bertaraf eden liderdir. Bütün darbe girişimlerinde tehditlerde, herkesin çekildiği ortamlarda, Erdoğan meydan okudu. O nedenle ikinci sıraya geçti." (MANİSA/DHA)