Kılıçdaroğlu kararını anketlere göre verecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün ardından partinin önde gelen isimleriyle görüşmeler yaptı. "Yeni bir adım attık" dediği belirtilen CHP lideri bundan sonrası için yapılacaklar için kamuoyu algısını ölçecek anketleri gözeteceği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 25 gün süren Adalet Yürüyüşü’nün ardından 4 hafta sonra Genel Merkez’de düzenlediği MYK toplantısında kurmaylarıyla Adalet Çağrısı’nın ardından kullandığı “Yeni bir adım” ifadesinin altını doldurabilmek amacıyla izleyecekleri yol haritasına ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Milliyet’ten Meriç Tafolar'ın haberine göre yaklaşık 3,5 saat süren toplantıda Kılıçdaroğlu, “Yeni bir adım attık. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi. Partinin bundan sonraki yol haritasına ilişkin olarak kurmaylarının görüşlerini dinleyen Kılıçdaroğlu, bir dizi değerlendirme toplantısı daha yapacağının altını çizdi.

Sivil toplum örgütleriyle, eylemi destekleyen siyasi partilerle, yurttaş inisiyatifleriyle teması sürdürme ve sokağı daha fazla kullanma yönünde oluşan görüş birliğine karşın, bundan sonra atılacak adımlara ilişkin yol haritasının yürüyüşe ve “adalet” arayışına ilişkin kamuoyu algısını ölçecek anketlerin sonucuna göre şekilleneceği ifade ediliyor. Bu doğrultuda bir “tutum belgesi” ya da “ilkeler beyannamesi” hazırlanabileceği de belirtiliyor.

SADECE RESMİ TÖRENLERE KATILIM KARARI

Toplantıda, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde resmi törenlere katılma kararı çıkarken; parti, Cumhurbaşkanlığı himayesi altında yapıldığı belirtilen etkinliklerin, “Cumhurbaşkanlığı forsu kullanılarak Ak Parti Genel Başkanı himayesinde” gerçekleştiği iddiasından hareketle bu programlara katılmama kararı da aldı.

‘Sert muhalefet’

Toplantıda TBMM gündemindeki içtüzük değişikliği teklifi de ele alındı. Kılıçdaroğlu’nun, “Sadece muhalefetin değil tüm milletvekillerinin sesini kısacağı anlaşılan içtüzük değişikliğine hem alt komisyonda, hem komisyonda hem de Genel Kurul aşamasında sert muhalefet edeceğiz” talimatını verdiği, bu süreçte bir muhalefet partisi olarak MHP’nin teklifi verdiği desteğin özellikle MHP tabanına iyi anlatılmasını istediği belirtildi.