'Adaleti kadınlar olmadan bulamayız'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu Maltepe Mitingi öncesi kadınlara seslendi: Toplumun her kesimi kadar hatta daha çok kadınların adalete ihtiyacı var.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi KIlıçdaroğlu, Maltepe mitingi öncesi kadınlara seslendi. Adalet Yürüyüşü’nde bir çok kadın örgütünün de yan yana geldiğini hatırlatan Selvi Kılıçdaroğlu, toplumun her kesimi kadar hatta daha çok kadınların adalete ihtiyacı olduğunu belirterek "Adaleti kadınlar olmadan bulamayız” dedi.

Adalet Yürüyüşü’nde Kemal Kılıçdaroğlu’nu yalnız bırakmayan Selvi Kılıçdaroğlu, bir grup gazeteciye şu açıklamada bulundu:

HER KESİMİN ADALETE İHTİYACI VAR: Toplumun her kesiminin adalete ihtiyacı var. Yürüyüş sırasında müthiş bir çeşitlilik vardı. İyi ki bu ilk adım atıldı. Bundan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olabileceğine inanmıyorum. Artık yönetenler topluma gözlerini ve kulaklarını rahat rahat kapatamayacaklar.

KADINLAR EN ÖN SAFTA OLMALI: Soyadım Kılıçdaroğlu olmasa da bir birey olarak bu yürüyüşe canı gönülden katılırdım. Ülkesini seven, halkın hakkını hukukunu savunan herkes burada olmalı. Tüm kadınları Maltepe’ye bekliyorum. Özellikle kadınlar en ön saflarda olmalı. Zaten yürüyüşte de dikkatimi en çok çeken kadınların azim ve kararlılığı.

ADALET TECELLİ ETMELİ: Kadın için adalet istiyoruz. Ama halkı kin ve düşmanlığa tahrik  ve  hakaret, sosyal medya yolu ile siyasi hakların, inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin  kullanılmasının engellenmesi şeklinde  suç işleyen herkes için de adaletin tecelli etmesini bekliyorum.