Asker dışardan yemek hizmeti almayacak

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Manisa'da binlerce askerin zehirlenmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamından 6  kişilik gıda kontrol komisyonunun açığa alındığını duyurdu. Askerin artık gıda malzemesi için ihale yapmayacağını belirten Işık, "Mutfaklarımızı faaliyete geçireceğiz" dedi. Bakan Işık, s-400 füzeleriyle ilgili olarak ise nihai karar noktasına gelindiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, PKK'ye karşı kullanılmak üzere silahlı 'Hürkuş'un bölgeye gönderildiğini, gerektiğinde silahlı 'ANKA'nın da kullanıldığını söyledi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Işık, şunları söyledi:

ASKER ZEHİRLENMELERİ: Şu an bütün sistemi gözden geçiren bir çalışma yapıyoruz. Hijyene, yemek pişirme şartlarına dikkat edilmemiş. Gıda kontrolü ile görevli 6 kişi açığa alındı, soruşturma sürüyor. EDOK Komutanlığı Kara Kuvvetli Komutanlığı ile bir çalışma başlattık. Malzeme için ihale yapmayacağız. Mutfaklarımızı faaliyete geçireceğiz. Sadece yemek pişirme hizmeti alabiliriz. İki ihtimal var, onlardan biri olacak.

DAHA FAZLA İHA: En az sayıda şehit verilmesi için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Teknolojik imkanlarla askerimizi destekliyoruz. Daha fazla İHA kullanıyoruz. Silahlı Hürkuş'u bölgeye gönderdik. Operasyon yapılamayan yerler vardı. Şu anda Türkiye sınırları içinde operasyon yapamayız denilen hiçbir yer yok.

AFRİN: Afrin'deki Rus askeri fazla değildi, çekilme durumları var. Afrin'den Türkiye'ye taciz ateşine angajman kuralları gereği misliyle karşılık veriliyor. Buraya bir operasyon yapmak gerekirse Türkiye bundan çekinmez.

s-400: Rusya ile teknik çalışmalar bitti, nihai karar noktasına gelindi.

(HABER MERKEZİ)