Adalet Yürüyüşü, Ankara'dan çıktı!

Adalet Yürüyüşü 110 kilometre sonra Ankara sınırına ulaştı. Yürüyüşe farklı şehirlerden katılımlar devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

BOLU - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü birinci haftasında Ankara il sınırını aştı. 15 Haziran'da Güvenpark'tan yola çıkan Adalet Yürüyüşü 7. gününde Bolu il sınırına ulaştı. Yaklaşık 110 km. yürüdükten sonra Bolu il sınırına gelen yürüyüşçüler sınırı gösteren tabela önünde fotoğraf çektirdiler.

gencogdozel

GENCO ERKAL: REFERANDUMDAN BERİ İSYANLARDA OLAN BİRİYİM

'Adalet Yürüyüşü'ne katılan sanatçı Genco Erkal referandum sonrası yaşanan durumdan dolayı yürüyüşe katılma kararı aldığını belirterek şunları söyledi, "Bu son referandumdan itibaren isyanlarda olan biriyim. Bu bize zorla haksız yere kabul ettirilmek istenen Anayasa değişikliğine karşıyım. O zamandan beri 'muhalefet bir şey yapsa' duygusu içerisindeydim. 'Adalet Yürüyüşü' olunca katıldım. Tüm tutuklu gazetecilere, akademisyenlere, açlık grevinde olanlara herkese adalet istiyoruz."

kilic

CHP MYK sonrası açıklama: Yürüyüşten rahatsızlarCHP MYK sonrası açıklama: Yürüyüşten rahatsızlar

Karayolları'na bağlı yol bakım ekibinde çalışan işçi Ali Çam CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile tanışma hayalini Milletvekili Veli Ağbaba'nın Kılıçdaroğlu'na ricasıyla gerçekleştirdi.

semragdozel

ESKİ MİLLİ SPORCULARDAN 'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NE DESTEK

Olimpiyat oyunlarında 3 kez yarışan ve 1984 Los Angeles olimpiyatlarında Türk bayrağını taşıyan Semra Aksu da 'Adalet Yürüyüşü'ne katıldı. Aksu, ""17 yıl koştum. Bugün de adalet için yürüdüm. sporcuların da Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu göstermek için buradaydım" dedi.

Geçmişte Türkiye'yi atletizmde temsil eden milli sporcular Veli Ballı ve Mehmet Yıldırım da 'Adalet Yürüyüşü'ne katılanlar arasındaydı. Yıldırım duyguları şöyle aktardı: "Adalet, spor evrensel bir olgudur. Bu evrensel olgu içerisinde barış, kardeşlik, aşk, heyecan içerir. Bunların temelini ise adalet oluşturur. Adalet yoksa bunların hiçbiri hayata geçmez."

adalet

Adalet yazısını küçük bir tepeye yazan yürüyüş destekçileri, "Adalet herkes için, herkesi yürüyüşe çağırıyoruz" dedi.

pehgdozel

Milli güreşçi Savaş Yıldırım 'Adalet Yürüyüşü'ne destek vermek amacıyla Marmaris'ten Bolu'ya geldi. Yıldırım, "Bundan sonra da destek vererek yürüyüşü tamamlayacağız" dedi.

ciftcigdozel

Sungurlu'dan yola çıkıp gelen çiftçi Fuat Ceylanlı da 'Adalet Yürüyüşü'ne katıldı. Kılıçdaroğlu ile görüşen Ceylanlı, "Genel Başkan bizi çok güzel karşıladı. Burada bulunmamız bir ihsandır. Bunu anlamak akıllılık ve bilgi gerektirir" diyerek şöyle devam etti, "Yürüyüş özgürlük yürüyüşüdür, milli birlik ulusal harekettir. Öncülük yapmak gereklidir adalete dair. Adaleti güzelleştirmemiz gerekiyor. Birbirimizi de sevmemiz gerekiyor. Şurada bak insanlara neler paylaşıyor."

gezi1gdozel

KILIÇDAROĞLU'NDAN AYDOĞAN'A: BU HALDE GELMESEYDİN AYDIN

Gezi eylemleri sırasında yaralanan Aydın Aydoğan ve aynı eylemde hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın babası da 'Adalet Yürüyüşü'ne katıldı. Gezi'de yaralanmasının ardından üç ameliyat geçiren Aydoğan, Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş öncesi kendisini ziyarete edeceğini ancak yürüyüş başlayınca kendisinin geldiğini söyledi. Sabah Kılıçdaroğlu ile görüşen Aydoğan şunları söyledi, "Sabah Kılıçdaroğlu 'Aydın bu halde gelmeseydin' dedi. Ben de maharet iki ayak üzerinde yürümek değil tek ayak üzerinde yürümek başkanım dedim. Bu halde de olsam bu yürüyüşü kaçıramazdım. Bir parçası olmak gerekiyor."

7. GÜN TAMAMLANDI

Adalet Yürüyüşü'nün 7'nci gününde Ankara'dan Bolu'ya geçen güzergah üzerinde bugün yaklaşık 20 kilometre yol katedildi. Bolu'nun Gerede ilçesine 10 kilometre kala tamamlanan yürüyüş yarın sabah erken saatlerde devam edecek.