'Bedelli yok dedikodusu var'

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. 'Bedelli askerlik gelecek mi?' sorularına yanıt veren Erdoğan "Bedelli yok, dedikodusu var" açıklamasında bulundu. İftar yemeğinde 'AKM'nin yıkılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Taksim'e dev bir opera binası dikileceğini" açıkladı. Erdoğan, konuşmasında 'Erbil'in referandum kararını' eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. 'Bedelli askerlik' tartışmalarıyla ilgili açıklama yapan Erdoğan, "Bedelli yok, dedikodusu var" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın eşi Selma Yazıcı'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Söz vermeyeyim ama Binali Bey’le konuşalım, değerlendirelim” dediğini sosyal medyadan duyurmasının ardından bedelli tartışmaları yeninden sosyal medyanın gündemine oturdu. Açıklamayla ‘heyecanlananlar’ kadar, eleştirenler de oldu. Bu tartışmaların ardından AK Parti grup toplantısında konuşan Erdoğan 'Bedelli yok dedikodusu var' açıklaması yaptı.

Sanatçı ve sporculara verdiği iftar sonrası 'AKM'yi yıkacağız açıklamasında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'AKM için yeni proje hazır. Taksim'e dev proje yapacağız' dedi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin, 2017 sonuna dek düzenlemeyi planladıkları bağımsızlık referandumu kararını değerlendiren Erdoğan "Erdoğan "Erbil'in referandum kararı doğru değildir" dedi.

e3

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları söyledi;

NEREDEN NEREYE GELDİK?: Azmettik ve dedik ki bizim ecdadımız Fatih karadan gemileri yürüttüyse bizde onun torunları olarak denizin altından bu işi başarabiliriz. İstanbul Boğazını Marmaray ve Avrasya Tüneli ile denizin altından ilk defa, Yavuz Sultan Selim ile üçüncü kez birleştirdik. Bunlar neyi getiriyor? Bunlar bir yerlere cevap. Sadece Türkiye'ye değil, dünyaya cevap. Uyuyan, yatan bir Türkiye yok. Çalışan, gayret eden bir Türkiye var. Havalimanlarımızın sayısı geldiğimizde 26'ydı şimdi 55... Nerelerden nerelere geldik. Otobüs fiyatının altına düşmüş durumda.İnsanın yanında olan bir iktidar var.

SENİN KILAVUZUN KARGA: Ana muhalefetin başındaki zat hala 7 milyon işsiz var diyor. Ya ayıptır ya senin bir defa kılavuzun karga! Kargaya da hakaret olmasın ama...Türkiye ufak tefek yurt dışı spekülasyonlarına rağmen gelişti. Bu tamamen siyasi müdahaledir aşacağız dedik.

ŞEHRİ TAŞIYORUZ: Hidoelektrik santralleri sayımızı 540'a çıkardık. Elhamdülillah. Bu barajların çoğu teröre rağmen inşaa edildi. Hala da devam ediyor. İşte Ilısu barajı.. Şehri taşıyoruz. İşlemler biter bitmez adeta devrim niteliğinde.. Şehrin bir yerden bir yere taşınması suretiyle tarih taşınıyor. İş bu! Bakın şimdi çok önemli. Ekonomide ülkemizi 3 kat büyüterek çok önemli adımlar attık.

G20'DE 3. SIRADAYIZ: İlk verilere göre yüzde 5 büyüme oranıyla G20 ülkeleri arasında Çin ve Hindistan'ın ardından üçüncü sırada bulunuyoruz. Aramızda çok fark yok daha iyi bir noktaya geleceğiz Tabi bu vatansever halkımız için mutluluk vesilesi ama aksi olanlar için farklı. Aynı dönemde G7 ülkeleri yüzde 1,8 OECD ülkeleri yüzde 2 büyümüştür. IMF gibi kuruluşların yüzde 3 olarak bekledikleri büyümenin yüzde 5 olması geleceğe güvenimizi artırmıştır. İstihdamda başlattığımız seferberlikle 2 milyonluk bir artış bekledik. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Kredi notu ile ilgili spekülasyonların siyasi saiklerle bağlantılı olduğunu söylemiştim. Büyüme hızı beklenenin altında çıksaydı kredi notunu düşüreceklerdi. Şimdi ne yapacaklar onu çok merak ediyorum. Bugüne kadar bizi hiç yanıltmayan bir dinamizmle milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum.

GEZİCİLERDE AĞAÇ KÜLTÜRÜ YOK: Bu ülke ne çektiyse siyaset ve toplum mühendislerinden çekmiştir. Milletin temsilcisi olması gereken siyaset de çarpık düzenin parçası haline dönüşmüştür. Milletimizle öyle bir bütünleştik ki karşımızda hiçbir güç duramadı. Biz milyonlarca ağaç dikiyoruz, çevre düşmanı diye saldırdılar. Bu Geziciler değil mi 10-12 ağacı taşırken isyan eden. Gezicilerde ağaç taşıma kültürü de yok. Batı'da devasa ağaçları taşıyorlar. Hatta bu işin ihracatını yapanlar nasıl yapıyor. Bunlar bundan anlamaz. Ama alışacaklar, dördüncü yılını da kırkıncı yılını da kutlasalar alışacaklar. Bunlar İstiklal Caddesi'nde istiklalimiz için yürümüyorlar terörislerle kolkola yürüyorlar.

AKM İÇİN MUHTEŞEM BİR PROJE VAR: Dün akşam sanatçı ve sporcularımızla iftarımız vardı. Orada AKM'yi anlattım. Bugüne kadar bitirecektik. Türkiye'ye yakışır bir opera binasını ilk defa Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptık. Ama aslolan İstanbul'a böyle bir bina kazandırmak. Başından itibaren AKM'yi yıkalım dedik. Burayı halletmemiz gerekir dedik hemen isyanlar... Muhsin Ertuğrul'u yaparken gösteri üzerine gösteri. Şimdi iki katı Muhsin Ertuğrul kazandırdık. Şimdi proje tamam, dev bir opera binasını İstanbul'da Taksim Meydanı'nda inşa edeceğiz. Muhteşem bir proje var ortada.

AYBÜKE ÖĞRETMENİMİZİ KATLETTİLER: Her gün askerimizin polisimizin vatandaşlarımız canına kasteden teröristleri aklamaya çalışıyorlar. Karne günü PKK'lı teröristlerce şehit edilen Aybüke öğretmenle ilgili bir tepkiye şahit oldunuz mu? Aydın, yazar, gazeteciler Aybüke öğretmen için kıllarını kıpırdattılar mı? Bunların tep derdi var terör örgütlerinin kalemşörlüğünü yapmak. Buradan Doğu ve Güneydoğu'ya sesleniyorum. Aybüke öğretmenimiz o yaşta hizmet için oraya geldi. Ve bu yavrumuz aldığı maaşıyla orada bir labaratuvarı hazırladı. Derdi sizin yavrularınıza hizmetti. Ama bu yavrumuzu orada katlettiler. Aybüke kızımızın babası ile de görüştük, Allah sabırlar versin."

İPİN UCUNUN KAÇTIĞINI GÖRDÜK: Özellikle Irak'ta Kuzey Irak ile ilgili yapılan açıklama bizi derinden üzmüştür. Böyle bir adım yanlış bir adımdır. Temenni ederdim ki bu işler istişare yoluyla yapılsın. Kuzey Irak yerel yönetiminde hep birlikte yaşıyorlar. Biz bunları savunurken maalesef orada zaman zaman ipin ucunun kaçtığını gördük. Bu kritik süreçte bu adımın atılması kimsenin yararına değildir. Ayrıca Katar'daki gelişmelerin ardına bakttığımızda çok ciddi bir yanlışı görüyoruz. Bir ülkenin vatandaşını tecrit etmek insani ve islami değildir. Katar teröre destek veren değil terör örgütü DEAŞ'a karşı Türkiye ile birlikte en kararlı duruşu gösteren ülkedir. Birbirimizi aldatmayalım. Katar'ı bir suçlu gibi göstermenin kimseye faydası yoktur. YPG ve PYD'ye sahip çıkanlar bu aldıkları kararla bedeli ödenmeyecek yanlış bir adım atıyorlar. PYD ve YPG, PKK'nın düşük çocuklarıdır. Hepsine söyledik, yanlış yapıyorsunuz dedik.

KATAR KENDİ POLİTİKASINI OLUŞTURABİLEN BİR ÜLKEDİR: Şu anda PYD ve YPG'ye verilen silahların benim ülkeme tehdit olmayacağının garantisini kim verebilir? Körfezde oynanan oyunların ardından bu aktörlerin olduğunu biliyoruz. Mısır'daki darbeyi yapan Mursi'nin Savunma Bakanı'ydı. Demokrasi darbeler sistemiyse bize tanımlayın da bizde bilelim. Şayet Türkiye ve Katar'ı sadece doğal kaynaklarıyla zengin bir ülke olarak görmemek gerekiyor. Katar, kendi politikalarını oluşturabilen bir ülkedir. Bugün bir telekonferansla Fransa Cumhrubaşkanı, Katar Emiri ile üçlü bir görüşme yapacağız.