Mahir Ünal: Yeni bir darbe girişimine müsaade edilmeyecek, kimse umutlanmasın

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, yeni bir darbe girişimi olacağı iddiaları hakkında konuştu. Ünal, "Bu tür dedikodular birilerini umutlandıracaksa, kimse umutlanmaya kalkmasın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında, parti genel merkezinde yapıldı. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal basın açıklaması yaptı.

Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Katar'a yönelik yaptırımlarla ilgili olarak  Kuveyt, Ürdün ve Endonezya ile telefon görüşmeleri yaptığını aktardı.

Mahir Ünal, Katar'a yönelik yaptırım gerekçesinde Müslüman Kardeşler'e destek gerekçesinin yer aldığını, ve rabia işaretinden vazgeçilmesini isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi.

'RABİA MEDENİYETİMİZE AİT BİR KAVRAMDIR'

Rabia, kavramının sadece Mısır'a ait olmadığını belirten Ünal, "Rabia her türlü darbeye karşı olmaktır. Bizim medeniyetimize ait bir kavramdır. Kılıçdaroğlu'nun kültürümüze ne kadar uzak olduğunu anlıyoruz. Hangi odaklarla ortak bir söylemi kullandığını görüyoruz" dedi.

'AK PARTİ, ÇOK CİDDİ BİR TEMİZLİK YAPTI'

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşananlara değinen Ünal, "Türkiye'de hem orduda, yargıda, emniyette FETÖ'nün beli kırılmıştır. Cumhurbaşkanımız açık bir şekilde paralel devlet olarak nitelendirdiği bu yapıya ortak bir tavır takınma çağrısına kimin karşı çıktığını, kimin kalkan olduğunu biliyoruz. Bugün Kemal Kılıçdaroğlu siyasi yapılanmayı soruyor. AK Parti bütün siyasal sistemini ilçe, il başkanlıklarında 17-25 Aralık'tan sonra çok ciddi bir temizlik yapmıştır. Ama Kılıçdaroğlu bir temizlik yaptı mı?" diye konuştu.

Yeni bir darbe girişimi olacağı iddialarına tepki gösteren Mahir Ünal, "15 Temmuz'u savuşturmuş olan çok kritik bir süreçte kendi milleti ile birlikte püskürtmüş olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti bundan sonra herhangi bir darbe girişimine müsaade etmeyecektir" dedi.

'MİLLETİMİZİN GÖNLÜ RAHAT OLSUN'

İki gün önce Sincan'da görülen darbe girişimi çatı davasına katıldıklarını hatırlatan Ünal, şunları söyledi:

"Birilerinin bu millete karşı bir psikolojik harekat içinde olduğunu gördük. Bu şu anlamada gelmiyor. Bu konuyu kaleme alan köşe yazarının bunu yaptığı anlamına gelmiyor. Bu tür dedikodular sıkça kullanıldığında birilerinin bu dili kullanması birilerini umutlandıracaksa kimse umutlanmaya kalkmasın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti dimdik ayaktadır. Milletimizin gönlü rahat olsun." (HABER MERKEZİ)