Süleyman Yeşilyurt'a ilk duruşmada tahliye

Süleyman Yeşilyurt'un 'Atatürk'e hakaretten' yargılandığı ilk duruşması görüldü. Mahkeme tahliye kararı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından dolayı hakkında açılan dava açılan Süleyman Yeşilyurt’un ilk duruşmada tahliyesine karar verildi.

Yazar Süleyman Yeşilyurt katıldığı "Derin Tarih" isimli televizyon programında sarf ettiği sözlerle "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarını işlediği iddiasıyla hakkında açılan dava kapsamında ilk kez hakim karşısına çıktı.

Yeşilyurt, programdaki konuşmaları Atatürk'e hakaret kastıyla yapmadığını belirterek, “Konuşmaların üslup ve yorum farklılığı kapsamında ele alınması gerekir. Yanlış anlaşıldıysam sevdalısı olduğum Türk milletinden defalarca özür dilerim" dedi.

Atatürk'e hakaret eden Armağan'ın programı iptal edildiAtatürk'e hakaret eden Armağan'ın programı iptal edildi

Hakim Minire Bilici Tutav, duruşmada söz konusu programın CD çözümleme tutanağını okuduğu sırada “Atatürk'ü magazin figürü haline getirmişsiniz. Bunun kime ne faydası olacaksa" diye konuştu. Mahkeme, sanık Yeşilyurt'un tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

DAVANIN ARDINDAN AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

Duruşmanın ardından avukat Berrin Yeşilyurt adliye önünde açıklama yaptı. Yeşilyurt, babası ve müvekkili Süleyman Yeşilyurt'un 23 kitap yazdığını, Atatürkçü ve milliyetçi bir insan olduğunu belirterek, duruşmada yaşananları anlattı.

Berrin Yeşilyurt, müvekkilinin 20 gün sonra da tahliye olduğunu ve mağdur edildiğini belirterek, babasının kaçmadığını, teslim olduğunu anlattı.

“Olmaması gereken bir tutukluluktu" diyen Yeşilyurt, “Ankara 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından beraat etmişti kitapta söylediklerinden. Bir hakaret varsa bu ülkenin kurucusuna tabi ki cezalandırılmalı. Ama müvekkilim kurban edilip tek başına bırakıldı. Mahkeme ne diyecekse boynumuz kıldan incedir. Babam 70 yaşına geldi. Heyecana kapılıp farklı üsluplar, yorumlar tarzı söylemler bulunabilir. Kullanılmaması gereken üsluplardı. Babam 'Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim' dedi mahkemede. Bu program gerçekten hiç yapılmaması gereken bir programdı" ifadelerini kullandı. (İSTANBUL/DHA)