AK Parti kongresiyle Erdoğan genel başkanlığa dönüyor

AK Parti kongresinin yapıldığı Ankara Spor Salonu'na havalimanlarındaki benzer bir güvenlik kontrolü sistemi kuruldu. Kongre salonu önünde konuşan Erdoğan, referandum tartışmalarına atıf yaparak, "Önümüzde yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Üzerimizdeki spekülasyonlara sandıkta yanıt vereceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 998 gün aradan sonra döndüğü kongrede, 3 dönem kuralı esnetilecek. AK Parti Genel Başkan Vekilliği koltuğu da Binali Yıldırım sonrası kaldırılacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Spor Salonu’nda bugün AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongre yapılıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım saat 11.20 sularında kongre salonuna geldi. Salon önünde toplanan yaklaşık 60 bin kişiye önce Yıldırım, ardından da Erdoğan hitap etti.

Yıldırım yaptığı kısa konuşmasında, Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığı'na döndüğü kongreyi bayram olarak nitelendirdi.

Ardından söz alan Erdoğan'ı AK Partililer 'İşte ordu, işte komutan' sloganlarıyla karşıladı. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: "İnşallah gündüz gece yürümeye devam edeceğiz. Emaneti bugüne kadar taşıyan yol arkadaşım Binali Yıldırım beye teşekkür ediyorum. Bakın önümüzde 2019 var. Martında yerel, kasımında parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimi var. O yüzden çok çalışacağız. Bizim kapı kapı dolaşma geleneğimiz var. Üzerimizdeki spekülasyonları sandıkta cevabını vererek yine yok edeceğiz."

Erdoğan da kısa konuşmasının ardından kongre salonuna geçti.

YILDIRIM'A ÖZEL 

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, gazetecilerin sorusu üzerine, tüzük değişikliği ile getirilecek olan AK Parti Genel Başkan Vekilliği koltuğunun Binali Yıldırım'a özel olduğunu belirterek kendisinden sonra kalkabileceğini söyledi.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLDİ

AK Parti'de genel başkan vekilliğini getiren tüzük değişikliği, yapılan oylamada kabul edildi. Genel başkan vekilliğine Binali Yıldırım getirildi.

POLATLI'DA KAZA: 26 YARALI

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne İzmir'den gelen partilileri taşıyan otobüsün Polatlı'da alt geçit aydınlatmasına çarpması sonucu 26 kişi yaralandı.

60 BİN KATILIMCI GELDİ

‘Yeni Atılım Dönemi; Demokrasi, Değişim, Reform’ sloganıyla düzenlenen kongre için Türkiye genelinden 60 bin katılımcı Ankara'ya geldi. Kongreyi, yerli ve yabancı basın kuruluşlarından 600 civarında gazeteci takip etti. 15 Temmuz darbe girişiminde yaşamını yitiren sembol isimlerden astsubay Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir de kongrenin konukları arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salona girmeden önce salon önünde toplananlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, salona girmeden önce salon önünde toplananlara hitap etti.

Kongre dolayısıyla Ankara'da adeta kuş uçurtulmadı. Salona girişler için de havalimanlarındakine benzer bir sistem kuruldu. Kongre salonuna giden tüm yollar Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin araçları ve kamyonlarla kapatıldı. Kongreye katılmak için gelenler 3 ayrı noktada aramadan geçtikten sonra salona girebildi. Çantalar ayrıca x-raydan geçirildi.

ak1

Kongre için sadece HDP'ye davetiye gönderilmedi, CHP de daveti reddetti.

AK Parti Tüzüğü’ne göre, kongrede seçilmiş delegelerin dışında genel başkan, MKYK üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu (MDK) başkan ve üyeleri, üyeliği devam eden parti kurucuları ile partili bakan ve milletvekilleri kongrenin tabii delegeleri olarak oy kullanacak. 3. Olağanüstü Büyük Kongre’de, yaklaşık 1470 delegenin oy kullanması bekleniyor.

ak3

Kongre'de salonun iki tarafına "Bir Şarkısın sen ömür boyu sürecek" ve "Yürüyeceksin... Gençler Yürüyecek Arkandan" pankartları asıldı. Kongre salonunda sahnenin iki tarafında Atatürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın fotoğrafları yer aldı.

AŞIK VEYSEL'Lİ SİNEVİZYON

Kongre başlamadan önce Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım" türküsü eşliğinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Kongreye diğer illerden çok sayıda partili geldi. Salona sığmayan partililer için salon dışında büyük bir çadır kuruldu. Partililer burada kurulan sinevizyon aracılığyla kongre salonundaki konuşmaları izledi.

Bazı partililer, Osmanlı dönemi kıyafet ve üniformalarıyla kongreye geldi. Bazı partililer, Osmanlı dönemi kıyafet ve üniformalarıyla kongreye geldi.

Partinin gençlik kolları üyeleri turuncu renkli tişörtler giyerek salonda yer aldı. Tişörtlerin üzerinde Erdoğan'ın silueti dikkat çekti.

akkongre

Kongre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salona girmesiyle başladı.

ak4

NELER DEĞİŞECEK?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 998 gün aradan sonra yeniden genel başkan olacağı bugünkü olağanüstü kongrede, AK Parti tüzüğünde de 3 dönem kuralının esnetilmesi, teşkilat operasyonlarında MKYK’nın yetkilerinin artırılması ve disiplin cezalarının ağırlaştırılması gibi değişikliklere gidiliyor.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi öldürülen Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip de unutulmadı. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi öldürülen Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip de unutulmadı.

Erdoğan’ın ‘Rabia’ olarak nitelenen seçim meydanlarındaki ünlü sloganı, ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ de partinin temel amaçları arasında tüzüğe giriyor.

(Haber-Fotoğraflar: Özlem Akarsu Çelik / Nergis Demirkaya / Serkan Alan)AK Parti tüzüğüne 'mankurt' benzetmesiAK Parti tüzüğüne 'mankurt' benzetmesi