Kılıçdaroğlu: Çatı aday için erken

Demokrat Parti'yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu, çatı aday konusunu görüşmek için erken olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu aşamada 'çatı aday' konusunu görüşmeyi doğru bulmadıklarını açıkladı.

Kılıçdaroğlu referandum sonrası ziyaretleri kapsamında Demokrat Parti'yi ziyaret etti. Çıkışta kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Önümüzdeki süreç içerisinde referandumda hayır oyunu kullanan bütün vatandaşlarımızın süreci devam ettirme konusunda bizim kararlığımızdan bilgileri olmalarını isterim. Demokrasisi gelişmiş bir ülkede, siyasi görüşleri bir tarafa bırakarak birlikte yaşama irademizi ortaya koyan bir anlayıştan geliyoruz" dedi.

"Çatı aday veya aday var mı" soruları üzerine Kılıçdaroğlu, "Bu konular görüşülmedi. Çatı aday deniyor, daha erken. Bu aşamada bu tür görüşmeleri yapmayı doğru bulmuyoruz" dedi.

'PARLAMENTER SİSTEM DEVAM ETMEK ZORUNDA'

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Demokratik parlamenter sistemi geliştirmeyi hedefliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir kişiye teslim edebilecek bir devlet değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik parlamenter sistem üzerine kurulmuştur, buna böyle devam etmek zorundadır. Tek adama teslim edilen bir ülkenin sonu felaket olur dünya örnekleri var önümüzde. Tarihte de günümüzde de örnekleri var. Demokrat Parti'nin köklerine baktığımızda, CHP'nin köklerine baktığımızda aynı gövdenin farklı dallarıdır. Savunduğumuz demokrasi." (ANKARA/DHA)