HDP’de eş genel başkan düğümü

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın parti üyeliğinin düşürülmesinin ardından zorunlu kongreye giden HDP’de, eş genel başkan arayışı sürüyor. Kulislerde 3 isim konuşuluyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Halkların Demokratik Partisi (HDP), “zorunlu” olağanüstü kongre için hazırlıklarını tamamladı. 20 Mayıs’ta yapılacak kongrede, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın yerine seçilecek isim için arayış sürüyor.

HDP eş genel başkanlık sistemindeki ilkesel tutuma göre, eş genel başkanlardan biri partinin bileşenlerinden seçiliyor. Bir eş genel başkan erkek ise diğerinin kadın olması gerekiyor. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş görevine devam edeceği için, parti bileşenlerden bir kadın eş başkan seçilecek.

Kongre öncesi il başkanları, Parti Meclisi, Kadın Meclisi toplantıları yapılarak öneriler alındı. Son karar Kadın Meclisi’nin tavsiyesi doğrultusunda HDP MYK’de verilecek.

EŞ BAŞKANLIK İÇİN İKİ İSİM ÖNE ÇIKIYOR

Edinilen bilgiye göre, eş genel başkanlık için HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve Yüksekdağ’ın parti üyeliğinin düşürülmesinin ardından vekaleten bu göreve getirilen MYK üyesi Serpil Kemalbay’ın ismi geçiyor. Öneriler arasında HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın da ismi geçti. Fakat Beştaş, sol-sosyalist bileşenlerden olmadığı için çok kabul görmedi.

PARTİ YÖNETİMİNDE DEĞİŞİKLİK BEKLENİYOR

HDP milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda parti yöneticisi de tutuklu. Yapılacak olağanüstü kongrede parti yönetiminde bazı değişiklikler yapılması gündemde. (DUVAR)