Yıldırım: PKK'ya silah yardımını kabul edemeyiz

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin YPG'ye silah verme kararını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım İngiltere ziyareti öncesinde açıklamalar yaptı. "ABD Türkiye'nin kaygılarını ciddiye alacağını ifade etmiştir. Terör örgütleriyle Türkiye arasında tercih yapmayacağını düşünüyoruz. Türkiye'nin ileride başını ağrıtacak adımlardan mümkün mertebe uzak durulacağını düşünüyoruz" diyen Yıldırım, "Aksi yönde bir hareket sadece Türkiye değil ABD için de sıkıntılı olur" dedi.

Başbakan Yıldırım, TVNET'te yayımlanan "Derin Tarih" isimli programda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sarf ettiği sözlerle ilgili de "Hukukun yapması gereken ne varsa bunlar yapılacaktır" ifadesini kullandı.

İngiltere ziyareti öncesinde Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye bölgede PKK'nın bir başka terör örgütü DEAŞ'a karşı kullanılmasına karşıdır. Bunu net bir şekilde muhattaplarımıza söyledik. Bunu Amerika çok iyi bir şekilde bilmektedir.

PKK'ya doğrudan ve dolaylı yardım alamına gelecek girişimleri bizim kabul etmemiz mümkün değildir. İşin özeti şudur bölgede terörle mücadele edilecekse Türkiye bunu en güzel şekilde yapıyor."

TVNet'te yayımlanan "Derin Tarih" isimli programda Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sarf ettiği sözler nedeniyle Süleyman Yeşilyurt'a tepki gösteren Yıldırım "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin kahramanları milli değerlendirmelerimizdir. Bu ve buna benzer girişimleri şiddetle kınıyorum. Hukuken de yapılması gereken ne varsa yapılacaktır. Biz kahramanlarımızın kurduğu binlerce şehidimizin bize emanet ettiği yurdumuzu daha ileri götürecek ne tedbir varsa bunları alacağız. Tarihimiz bizi utandıracak hiçbir şeye sahip değildir. Onun için bu tartışmaları yapay ve maksatlı olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.