Bekaroğlu: CHP'ye operasyon yapılıyor

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, CHP üzerinden yürütülen tartışmaların, hileli, mühürsüz seçim tartışmalarını örtmek ve yüzde 50 koalisyonunu bozmak amacı taşıdığını söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki dönemde sivil toplum örgütleri ve akademisyenlerle temasları olacağını belirten Bekaroğlu "Bu temaslarında bazı teklifleri de olacaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, referandum sonrası yaşanan tartışmanın bir operasyona dönüştüğünü söyledi. Bekaroğlu’na göre bu operasyonun iki amacı var; birinci amaç hileli mühürsüz seçim tartışmalarını örtmek, ikinci amaç ise yüzde 49 koalisyonunu bozmak.

CHP’deki tartışmaları değerlendiren Bekaroğlu, Gazete Duvar’a şunları söyledi:

KLASİK BAKIŞ BİTTİ: CHP’de kongre talebi, başkan adayının bir an önce belirlenmesi gibi talepleri izliyoruz. Bence CHP ötesinde bir şey var. Türkiye’de demokratik siyaset zemini kaydı. Çok farklı kesimler 'hayır' oylarında birleşti ama tartışmalı bir sayımla evet çıktı. Böyle bir ortamda hiçbir şey olmamış gibi Cumhurbaşkanı seçimine aday mı göstereceğiz? Klasik olarak bakamayız. Taktik olarak da bu kadar erken aday belirlemek yanlış.

YENİ BİR SOSYOLOJİ KURULDU: Siyaset eskisi gibi yürümeyecek. Yüzde 49 bir şeyler söylüyor. Bu ittifak yapalım değil. Hangi aday başkanlığı kazanır ile siyaset yürütemeyiz. Siyasetin amacını, geldiği yeri konuşmak yeni bir sosyoloji kurulduğunu görmemiz gerek.

CHP OPERASYONUNUN AMACI: CHP tartışmaları gazete manşetlerinde. Bu bir operasyona dönüşüyor. Birincisi hileli, mühürsüz seçim tartışmalarını örtmek, ikincisi bu koalisyonu bozmak amaçlanıyor. Yoksa CHP’yi tartışmaya çok meraklı değiller. 2019 seçimlerine dönük ciddi endişeleri var. Kendi içlerinde ciddi sorunlar var. Oradan uzaklaştırıp gözleri sanki problem CHP’deymiş gibi yapıyorlar. Hayır asıl problem AKP’de. İstanbul’u Ankara’yı kaybettiler. Bunların ne anlama geldiğini değerlendirmek gerek. İnsanlar hizmete oy vermedi. Bunları konuşacağımıza, aday konuşmak fayda getirmez.

AMAÇ ADAY BELİRLEMEK VE ERDOĞAN’I YENMEK DEĞİL: CHP, sivil toplum örgütleri, akademisyenlerle bu süreci değerlendiriyor. Sonuçlar tüm yönleriyle masaya yatırılıyor. Genel başkanın temasları olacak. Bu temaslarında bazı teklifleri de olacaktır. Yeni sosyolojiye uygun bir yapılanma ve söylem oluşturma, hem yerel hem de 2019’a yönelik birlikte ne yapılabilir ele alınacak. Bu, bir aday belirleyip Erdoğan’ı yenmek konusu değil. Bana göre de demokratik siyaset zeminini yeniden tesis edecek ortak bir söylem, dil belirlendikten sonra ortak bir aday belirlenmeli.