DP Genel Başkanı'ndan Meral Akşener'i güldüren dilek!

Meral Akşener'in Demokrat Parti ziyaretine Genel Başkan Gültekin Uysal'ın sözleri damga vurdu: İnşallah son gelişiniz olmaz...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meral Akşener, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı ziyaret etti. Akşener ve Uysal görüşme sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, referandum sürecinde 'hayır' tercihi etrafında oluşan birliğin bozulmaması gerektiğini ifade ettiler. Akşener açıklaması sırasında, "Burada geçmişte birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız var. Gerçi ben bu binaya daha önce hiç gelmemiştim" deyince, Uysal'dan "İnşallah son olmaz" yanıtı geldi. Uysal'ın bu sözleri salonda kahkaha ve alkışlarla karşılandı.

MHP'de genel başkan adayı olduktan sonra partiden ihraç edilen Meral Akşener'in 16 Nisan referandumu sonrası Ankara ziyaretleri sürüyor. Dün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşen Akşener, bugün de DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı ziyaret ederek, 'referandum sürecinde gösterdiği dayanışma' için teşekkür etti.

Akşener, ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. DP'nin 'hayır' cephesinde yer almasının çok önemli bir ağırlığı olduğunu belirten Akşener, "Her programımızda Demokrat Parti'nin il başkanları, ilçe başkanları oldukça kalabalık bir heyetle Sayın Genel Başkanın talimatıyla 'hayır' kampanyası esnasında bizim programlarımıza destek verdiler. Bu nedenle kendilerine ekip arkadaşlarım adına teşekkür etmek amaçlı ziyarette bulunduk" dedi.

Gazetecilerin "Demokrat Parti sizin baba ocağınız. Bu nedenle sizin için ayrı bir önem arz ediyor mu" sorusuna Akşener, "Geçmişte beraber çalıştığımız arkadaşlarımız var burada. Bu binaya hiç gelmemiştim. İlk defa geldim" cevabını verdi. Bu sözler üzerine DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "İnşallah son olmaz" karşılığını verdi.

'HAYIR PARTİSİ KURULDU'

Gazetecilerin "Partiler üstü bir çalışmanız yok mu" sorusunu ise Akşener şöyle yanıtladı:

"Şimdi esasında bir 'hayır partisi' kuruldu. Esas olan 'hayır partisinin' mensuplarının ne istediğidir. Onlarda gördüğüm kadarıyla şunu istiyor, birbirleriyle kavga etmeyin, bu bloku muhafaza edin ve arttırarak devam edin. Bu 'hayır' cephesinin bizden beklediği bir şey de seçim güvenliğini sağlamak için kurulan YSK'nın seçim güvenliği konusunda görevini doğru yapmamış olmasının Türkiye'de yarattığı tahribattır. Görüyoruz ki hukukun üstünlüğü önemli. Hukuk adalet olmadan demokrasi gelmiyor. Köklü bir siyasi partinin genel başkanı olmasına rağmen Sayın Genel Başkanın programları sabote edildi. Benim programlarım sabote edildi ve biz bunların hepsini kabul ederek yol yürüdük. Esasında bu dediğiniz hayır cephesi bu mutabakatı oluşturdu. Esas olan 'hayır' cephesinin haklarını hukukunu muhafaza ettirmek, hukuk için mücadele etmek. Hukuk olmayınca hürriyet yok, hukukun üstünlüğü olmayınca demokrasi yok, hukukun üstünlüğü olmayınca liyakat yok, hukukun üstünlüğü olmayınca nefes almaya imkan yok. Bu mücadeleyi birlikte sürdüreceğiz" (DHA)

Akşener: Gül açıklamaya zorlandıAkşener: Gül açıklamaya zorlandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Akşener'in gelişi

-Meral Akşener ve Gültekin Uysal Açıklamaları

Haber:Muhammet BAYRAM/ANKARA,(DHA)

DHA-Gündem - Türkiye-Ankara -