Abdullah Gül: Baykal'ı ciddiye almadım

Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den hem Baykal'a hem de sosyal medyada aleyhinde yapılan kampanyalara tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Esenyurt'ta Serhan Tirit Merkez Camisi'nde kıldığı cuma namazı çıkışında gazetecilere açıklama yapan Abdullah Gül, hem adını 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için öne süren CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a hem de bu açıklama üzerinden kendisine yönelik mesajlara tepki geldi. Gül şunları söyledi:

PARTİ İÇİ TAKTİKLER: Geçen günlerde bir siyasetçinin, kendi parti içi hesapları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler için açıklamaları oldu. O konuşmada beni de söz konusu etti. Açıkçası ben hiç ciddiye almadım benimle ilgili söylenenleri. Önceden de biliyorum (gülerek) 367 meselelerinin nasıl ortaya çıktığını. Ama üzülerek görüyorum ki bazıları çok ciddiye almışlar.

Abdullah Gül'ün hangi cümlesi kime gitti?Abdullah Gül'ün hangi cümlesi kime gitti?

SAYGI ÇERÇEVESİNİ AŞARAK... Başka bir noktada şu; uzun bir süredir bazı çevreler, siteler, sosyal medyada başta ben olmak üzere AK Parti'nin gerçek öncüleri, kurucuları onun içeride dışarıda itibarında, başarısında çok büyük emeği geçmiş arkadaşalar hakkında ağıza gelemeyecek laflar küfürlere varan her türlü ahlak dışı davranışlar edep dışı doğrusu bunları da nasıl organize olduğunu dünya alem biliyor artık. Bunun karşısında sûkutu gerçekten çok üzüntü ile karşılıyorum ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

GÜNLÜK SİYASETE GİRMEYECEĞİMİ SÖYLEDİM: 7 sene tarafsız cumhurbaşkanlığı yaptım ve günlük siyasete girmeyeceğimi söyledim. Yeri, geldiğinde tecrübemi paylaşma sorumluluğum var. Baktığımızda ülke zaten kutuplaşmanın ve seçimlerin yorgunluğu içinde. Türkiye’nin önüne bakması gerekir. Ulusal çıkarların tehdit eden gelişmeler var. Herkesin bunları çözmek için çalışması gerekir. Hükümete yardımcı olmak gerekir. Bu fikirlerimi bu şekilde paylaşırım polemiklere sokmak isteyenleri de ciddiye almam. Türkiye'nin bütün bu zorlukları aşması tarihinde ilk defa ciddi ciddiye kaldığı tehlikeler var yurt dışından kaynaklanan bütün bunları aşmak için büyük bir beraberlik içerisinde, soğukkanlı şekilde hareket edilmeli. Bu fikirlerimi bu şekilde paylaşırım. (HABER MERKEZİ)

Gül, gazetecilerin bu konu dışındaki sorularına yanıt vermeyerek camiden ayrıldı. Güle, 13.00 sıralarında camiye gelişi sırasında vatandaşların yoğun ilgisi oldu. Polis, cami girişinde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Camiye girenlerin üstü tek tek arandı. (HABER MERKEZİ)