Baykal'dan Erdoğan'a: Maç bitmedi, 2019'da görülecek hesabımız var

Baykal Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verirken 2019'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimini işaret etti: "Maç henüz bitmedi. Daha ikinci devre var. Daha 2019'da görülecek hesabımız var. Maç 2019'da bitecek."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, referandum sonularını "Maçı 1-0 da kazansanız 3 puan alırsanız, 5-0 da kazansanız 3 puan alırsınız, aslolan maçı kazanmaktır" diye değerlendiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi. Baykal, "Maç daha bitmedi, 2019'da görülecek hesabımız var. Maç 2019'da bitecek" dedi.

'İSTANBUL'DAKİ BAŞARI DÜNYA İÇİN UMUT OLDU'

CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Baykal İstanbul'daki Hayır oyları için "Bugün İstanbul il örgütümüzü kutlamak için bu ziyareti yapıyorum. Alınan sonuç tarihi bir sonuçtur. Türkiye bakımından önemli gelişmelerin ilk oylaması olmuştur. İstanbul'da sağlanan başarı Türkiye için dünya için bir umut olmuştur" dedi.

'OFSAYTTAN GOL ATILDI' İDDASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "1-0 ya da 5-0 kazanmışsın önemli değil, önemli olan maçı kazanmaktır" sözlerine yanıt veren Baykal,  "Bu tablo maçın bittiği tablo değil. Ofsayttan gol atıldığı iddası var ama maç bitmez maç devam ediyor. Daha ikinci devre var. Daha 2019'da görülecek hesabımız var. Maç 2019'da bitecek" diye konuştu.

Baykal şöyle devam etti: "Bu duygunun bize yüklediği sorumluluğu hep beraber bir kez daha hissedelim istiyorum. Bundan sonrasına böyle bir noktadan yürümekte olduğumuzu söylemek istiyorum, bu bir son değil, önemli bir başlangıçtır. Türkiye açısından her türlü gücü, yetkiyi, devletin günlük siyaset dışında tutulması gereken olanakların seferber ederek yürütülen referandum karşısında toplumumuzun çeşitli kesimlerinin yeter artık dercesine dayatmacı girişimi frenleme konusunda yüksek bir iradeyi sergilediğine tanık olduk. Bu çok önemlidir. Ben ülkem ve partim adına iftihar ediyorum."

'KRİTİK ORTAMI DEĞERLENDİRMEK'

Referandum sonuçlarının doğru okunması gerektiğini söyleyen Baykal, şunları dile getirdi: "İlk yapılması gereken iş bu tablonun doğru değerlendirilmesi ve anlaşılmasıdır. Elbette siyasette böyle bir sonuç ortaya çıkınca hepimizin refleksi bu tabloya sahip çıkmak, sonuçlar çıkarmak. Siyasetçi refleksi budur. Bizim içinde bulunduğumuz kritik ortamı değerlendirerek bu konuda çok soğukkanlı, gerekirse kendimize karşı acımasız bir yorum yapmamıza ihtiyaç var." (HABER MERKEZİ)

Etiketler Erdoğan Baykal maç 2019