Mehmet Ali Şahin: Oy beklediğimiz partilerden yeterli 'evet' gelmedi

AK Parti milletvekili Mehmet Ali Şahin, referandumda bekledikleri oranda "evet" oyu alamadıklarını söyledi. Şahin, "Kendilerinden, tabanlarından oy beklediğimiz siyasi partilerden yeterli 'evet' oyunun gelmediğini görüyorum" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, referandum sonuçları hakkında konuştu. Şahin, "Şu anda 'evet' oylarının tamamına yakınının 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'ye oy vermiş olan seçmenlerimiz olduğunu düşünüyorum. Tabanlarından oy beklediğimiz siyasi partilerden yeterli 'evet' oyunun gelmediğini görüyorum" dedi.

Mehmet Ali Şahin, televizyon programına telefonla bağlanarak, anayasa referandumunun resmi olmayan sonuçlarını değerlendirdi. Şahin, "evet" oylarının tamamına yakınının 1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti'ye oy veren seçmenlerden olduğunu düşündüğünü kaydetti.

Şahin, "Tamamının değil ama çok önemli bir bölümünün böyle olduğunu düşünüyorum. Seçim bölgem Karabük'teyim şu anda. Karabük'te 1 Kasım'da yüzde 60.5 oy almıştık. Şu anda da yüzde 60.8'iz . Yani Karabük'te 1 Kasım'da almış olduğumuz oy, halk oylamasında da 'evet' olarak sandığa yansımıştır" şeklinde konuştu.

Mustafa Destici: Sonucu belirleyenlerdenizMustafa Destici: Sonucu belirleyenlerdeniz

"Evet" oyu bekledikleri partilerden yeterli oy gelmediğini savunan Şahin, şunları söyledi:

"Kendilerinden, tabanlarından oy beklediğimiz siyasi partilerden yeterli 'evet' oyunun gelmediğini görüyorum. Ancak şunu da söylemem lazım. Haksızlık yapmış olurum. Özellikle MHP Karabük'te Belediye Başkanı, il başkanı ve teşkilat başkanları birlikte çalıştık. Halkoylamasında onlar ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Ancak tabanlarından gerekli desteğin, bu halkoylamasında gelmediğini görüyorum. O da vatandaşlarımızın tercihidir. Suçlayacak falan değilim. Kimseyi suçlayamayız. Şu anda görünen bu anayasa değişikliğinin halkımız tarafından yüzde 51 civarında kabul edildiği. Ülkemiz için hayırlı sonuçlar vermesini diliyorum."

Devlet Bahçeli: İnkarı imkansız bir başarıDevlet Bahçeli: İnkarı imkansız bir başarı

"Evet" oyu oranının daha yüksek olmasını tahmin ettiğini aktaran Şahin, "Bizim beklentimiz 'evet' oylarının bunun üstünde olması şeklindeydi. Ben doğrusu biraz daha yukarıda bekliyordum. Halkımız, milletimiz böyle bir irade ortaya koydular, ona da saygı duyuyorum" ifadelerini kullandı. (DHA)

Erdoğan: Atı alan Üsküdar'ı geçti haberiniz yokErdoğan: Atı alan Üsküdar'ı geçti haberiniz yok