'Kanser tedavisini devlet karşılayacak'

Erdoğan, referandum çalışmaları kapsamında Erzurum'da konuştu. Cumhurbaşkanı, kanser hastalarının masraflarının karşılanacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Erzurum'da konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada "18 maddede tek adamlık yok, öyle bir şey varsa Gazi Mustafa Kemal tek adam." yorumunda bulundu. Öte yandan Erdoğan ayrıca kanser hastalarının hastane ve tedavi masraflarının da devlet tarafından karşılanacağını duyurdu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Ana muhalefet partisi demek, iktidardan sonra ülkenin yönetimi konusunda  söz sahibi olacak parti demek. Bunlar sadece konuşuyor. İktidara geldiğinde eğitimde ne yapacak? Adalette ne yapacak? Ulaştırmada ne yapacak? Bir şeyler sunar ya. Bunlarda hiçbirisi yok. Burada tüm vatandaşlarıma, tüm milletime soruyorum; CHP'nin böyle bir hazırlığını gören, duyan var mı? Kağıt üzerinde kalan saçma sapan laflardan bahsetmiyorum. Somut projelerden bahsediyorum. Bay Kemal, biliyorsunuz SSK'nın genel müdürlüğünü yapmıştı. Ne kadar başarılı olduğunu biliyorsunuz değil mi?

'TEDAVİYİ ÜSTLENİYORUZ'

Geçen başbakanımızla konuştuk, kanserle ilgili ilaçlarda bir sıkıntı vardı. Kanserli hastalarımızın ilaçlarının masraflarını kendileri karşılaşaması gibi bir durum vardı. Bunu da "Devlet halledecek" dedik. İnşallah hazırlıklar ona göre yapılıyor, bu tür hastalarımızın tedavisini devlet olarak üstleneceğiz. 18 yaş parlamentoya girmek girmemek. Kalktı onun da önünü kesmeye çalıştı. Gazi Mustafa Kemal vatanı gençlere emanet etti. E ne oldu? Sen hani gazinin kurduğu partinin genel başkanıydın? Tutturdu bir tek adam. Ne tek adamı ya? Bizim 18 maddeyi bir okusan, burada öyle bir şey yok. Eğer böyle bir şey varsa o zaman Gazi Mustafa Kemal tek adamdı. Hem partisinin genel başkanıydı, hem cumhurbaşkanı.

Erdoğan'ı karşılayan atlar yere düştüErdoğan'ı karşılayan atlar yere düştü