Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gâvur topraklarında esir hayatı yaşayamam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişimi sırasında kendisine, Yunan adalarını gitmesinin önerildiğini söyledi. Erdoğan, "Gidip gavur topraklarında, orada esir hayatı yaşayamam" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV,A Haber ve A News'de "Gençlerle Büyük Buluşma" isimli programa katıldı. Erdoğan, programa katılan gençlerin sorularını yanıtladı.

Darbe girişimi sırasında kendisine yurt dışına çıkma teklifi yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Otel sahibi arkadaşımız, 'Benim hızlı bir yatım var. Buradan sizi yakın adalara götürebilirim' gibi bana bir teklif de yaptı. Dedim ki 'Serkan, bak, vatan topraklarında ölmek varken, gidip gâvur topraklarında, orada esir hayatı yaşayamam" şeklinde konuştu.

'ESAD'A KİMLİK VE PASAPORT VERMESİNİ SÖYLEDİM'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la dost olduğunu savunan Erdoğan, "Kılıçdaroğlu, katil Esed'in dostu. Geçmişte de ben dostuydum, ailecek görüşüyorduk. Ama böyle bir şey yoktu. Esed, Kürtlere kimlik ve pasaport vermiyordu. Kendisine bunu söyledim, 'Biraz çalışmamız lazım' dedi. Kimlik vermeyen Esed, orada terör örgütlerine destek veriyor. Dost, müttefik bildiğimiz ülkeler de destek veriyor" dedi.

Erdoğan'dan idam için referandum çıkışıErdoğan'dan idam için referandum çıkışı

'MÜNBİÇ'TEN BİHABER'

Fırat Kalkanı Harekatı ile IŞİD'in Cerablus, Rai, Dabık ve El Bab gibi kentlerden çıkarıldığını belirten Erdoğan, "Bizim sonraki hedefimiz Münbiç'tir, Rakka'dır. Eğer koalisyon ülkeleri samimi bir tutum gösterirse, buraları beraber alırız. ABD Dışişleri Bakanı'nın ziyaretinde de bunu görüştük ama kendisi buralardan bihaber olduğu için... Sorsan Münbiç nerede, kimler yaşıyor bilmez. Münbiç, bir Arap kentidir" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)