HDP'den 15 Temmuz hamlesi

HDP, 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası açılan TBMM'nin bombalanması davasına müdahil olmak için başvuruda bulundu. Dilekçe, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) 15 Temmuz Darbe girişimi davasına müdahil olmak için harekete geçti.  HDP, yazdığı dilekçede "Darbe girişimi partimizi de hem maddi hem de manevi olarak etkilemiştir" dedi.

HDP, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdiği dilekçesinde “15 Temmuz 2016’da PDY/FETÖ tarafından yapıldığı iddia olunan darbe girişimi esnasında aralarında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de bulunduğu pek çok yer ve kurum uçaklarla bombalanmıştır. Darbe günü ve sonrasında yüzlerce vatandaş hayatını kaybetmiştir. Ayrıca aralarında meclis personelinin de bulunduğu yüzlerce yaralı ve mağduriyet yaşayan yüz binler vardır. Tüm bu mağduriyetlerle birlikte Meclis binasında ve çevresinde de ağır hasar oluşmuştur. Halkların Demokratik Partisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan üçüncü büyük parti olup darbe girişimi sonrasında halkın iradesinin temsil olunduğu  parlamentoya yapılan bu saldırı, halkların ve demokrasinin temsilcisi olan partimizi de hem maddi hem de manevi olarak etkilemiştir” diyerek müdahil olmak istediğini belirtti.

Dilekçede, HDP’nin parti programındaki bir maddeye yer verildi ve “Partimiz,  program ve tüzüğünde belirttiği üzere her türlü hegemonyacılığa, sömürgeciliğe, işgallere, askeri müdahale ile darbelere karşı çıkar ve bunlarla mücadele yürütür. Yasal ve hukuki dayanaklarımız ile Halkların Demokratik Partisi olarak duyduğumuz sosyal sorumluluk gereği davaya katılmamız, müdahil olma istemimiz zorunluluk arz etmektedir. Yargılama sürecinin her aşamasında derinden yaralanan kamunun mahkemede temsil edilmesi gerektiğinden adil yargılama hakkı uyarınca dahiliyetimizin sağlanması istememizden kaynaklanmaktadır” denildi.