Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Kasetle gideceksin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na: "Ey Kılıçdaroğlu, utanmadan sıkılmadan hala konuşuyorsun. Ya sen kasetle geldin, kasetle gideceksin. Daha fazla kalamazsın."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Utanmadan sıkılmadan hâlâ konuşuyorsun. Ya sen kasetle geldin, kasetle gideceksin. Daha fazla kalamazsın" dedi.

"FETÖ'nün gazetelerinde daha önce 'Türkiye'de darbe olursa tankın üzerine ilk ben çıkarım' diyordu. 15 Temmuz gecesi senin geldiğin havalimanında da on binler vardı o akşam. Sen niye kaçıp gittin?" diye soran Erdoğan, "Sen de orada vatandaşınla beraber olsaydın ya? Niye kaçtın gittin? Bu iş yürek ister, yürek. Bu iş kürekle olmaz, yürekle olur" dedi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'kontrollü darbe' iddiasına tepkisini sürdürerek, "15 Temmuz gecesi ölüme koşan 249 şehide karşı saygın olsun ya. Ha sen kaçtın kurtuldun, ama ey Kılıçdaroğlu, bak Tayyip Erdoğan tüm ailesiyle, tüm arkadaşlarıyla birlikte Yeşilköy Havalimanı'nda F-16'lar üzerimizden geçerken oturduk, operasyonu yönettik" diye konuştu.

'BİRAZ DAHA İLERİ GİTSE...'

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 18 yaşında vekil seçilenlerin askerlikten muaf tutulacağı yolundaki eleştirilerine ilişkin olarak da, "Biraz daha ileri gitse 'Kızlarımızı da askere alsınlar' diyecek. Der ha. Bugün bedelli askerlik var mı? Var. Milletvekilliği sıradan bir olay mı ya, yapmasalar ne olacak. Adeta asker. Bakın biz polislere de askerliği kaldırdık. Çünkü polislik de askerlik kadar kutsal. Milletvekilliği de o kadar kutsal bir görev" karşılığını verdi. (HABER MERKEZİ)