Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hak doğduğu an partime üye olurum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li Hüsnü Bozkurt'un açıklamasını eleştirdi. Erdoğan, "Yarın İzmir'deyiz, hadi. Oradayız, buyur" dedi. Erdoğan, referandumda "evet" çıkmasının ardından AK Parti'ye üye olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 TV canlı yayınına katıldı. Erdoğan, gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.

'YARIN İZMİR'DEYİZ, GEL DENİZE DÖK'

CHP milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "denize dökeriz" sözlerine eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Şimdi sosyal medya patlıyor. İstanbul'u göstererek 'Buyur dök' diyorlar. Yarın İzmir'deyiz, hadi. Ta Samsun'dan girip Amasya, Sivas falan filan gelmene gerek yok. Oradayız, buyur gel. Orada yapalım. Bunlar gerçekten şu anda çizgiyi sapıttılar. Bunlar öyle zannediyorum ki siyasette affedilmeyecek sözlerdir. Ve siyasette bunlar artık soyu tükenen tipler olacak. Bunların yapacakları herhangi bir şey de bundan sonra kalmaz. Bugün Yenikapı'da da söyledim, 16 Nisan, bunlar için de, bu türlerin tükenmesi için de önemli."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'lilerin Kılıçdaroğlu gibi bir felakete maruz kalması üzüntü vericiCumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'lilerin Kılıçdaroğlu gibi bir felakete maruz kalması üzüntü verici

'AK PARTİ'NİN KURUCU GENEL BAŞKANIYIM'

Anayasa teklifinin kabul edilmesi halinde, cumhurbaşkanı aynı zamanda siyasi parti üyesi olabilecek. Erdoğan'a referandumda "evet" çıkması halinde AK Parti'nin genel başkanlığına geçmesi için olağanüstü kongre yapılıp yapılamayacağı soruldu.

Erdoğan, "Tabi bu şu andaki yönetimin kararıdır. Ama düşüncem şudur: Ben bu partinin kurucu genel başkanıyım, dolayısıyla bu hak doğduğu andan itibaren partime üye olurum ve partime üye olarak hizmetime devam ederim" şeklinde cevap verdi. (HABER MERKEZİ)