'ABD'nin Suriye'yi vurması gösteriş'

ABD'nin Suriye'ye saldırısına hükümet cephesinden tam destek gelirken, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci müdahaleyi yetersiz buldu: Gösterişten ibaret...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD'nin Suriye'de bir askeri üssü bombalamasının etkisinin olacağını zannetmediğini söyledi. ABD'nin askeri üssü bombalamasının gösteriş olduğu görüşünü savunan Zeybekci, "Suriye yönetiminin böyle bir katliamdan vazgeçeceğini bunun ciddi engelleyici etkisinin olacağını ben zannetmiyorum. Bu saldırı, bu müdahale, sözle yapılan söylemlerin belki bir tık üzeridir. Arkasının geleceğinin ve köklü bir çözüm olacağının, oradaki zulmün biteceğinin göstergesi değildir" dedi.

'YOĞUN TALEP VAR'

Füzeli saldırının ardından doların yükselmesini değerlendiren Bakan Zeybekci, şunları söyledi: "Aldığım teknik bilgilere göre Türk varlıklarına yoğun bir talep var. Yani Türk kağıtlarına, Türk borçlanma senetlerine, hazine bonolarına yabancı talebi var. Ama bu arada bir şekilde de dövizle ilgili spekülatif bazı adımları son bir iki defa denemek gibi gayretleri var. Bunun ben hafta başından itibaren farklı şekilde rahatlayacağına inanıyorum.

Türkiye'den Esad'sız geçiş hükümeti çağrısıTürkiye'den Esad'sız geçiş hükümeti çağrısı

Türkiye'nin bu spekülatif hareketleri de geri bırakacağına inanıyorum. Bütün göstergelerimizin gerek kurda, gerek faizde, gerek de uluslararası piyasalardaki Türk tahvillerine, Türk ürünlerine olan taleplerin artarak yükselerek devam edeceğine inanıyorum. Onun için bunların bir iki günlük hareket olduğuna inanıyorum."

(DHA)

Rusya: ABD'yle havada çarpışabilirizRusya: ABD'yle havada çarpışabiliriz