Kılıçdaroğlu'ndan CHP'li Bozkurt'a uyarı: Denize dökerimle olmaz arkadaşlar

Kılıçdaroğlu, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'a tepki gösterdi: "Öyle 'Asarım, keserim, denize dökerim...' Bunlarla olmaz arkadaşlar"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu referandumla ilgili açıklama yaparken "Sizi de sizin yedi göbek sülalenizi de bütün emperyalistleri de İzmir'den denize dökeriz" diyen CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’a tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara'da Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancıları (GİMAT) esnafıyla bir araya geldi. GİMAT dernek binasındaki buluşmada konuşan Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşma nedeniyle hakkında soruşturma açılan CHP'li Bozkurt'u şöyle eleştirdi:

"Referandum yapıyoruz, bir anayasa değişikliği geliyor. Bunu anlatacağız, konuşacağız, bir araya geleceğiz. Her arkadaşımın, her siyasetçinin diline hakim olması lazım. Sadece içerisi değil, dışarısı için de böyle olması lazım. Üç tane alkış geldi diye diline hakim olamamak doğru değildir. O zaman o siyasetçi çabuk gaza gelir, memleketi felakete götürür. Sağduyulu olmak, artıyı eksiyi bir arada görmek tartmak hepimizin görevidir. Öyle 'Asarım keserim denize dökerim...' Bunlarla olmaz arkadaşlar. O nedenle konuşmayı tasvip etmediğimi, dün genel yayın yönetmenlerinin önünde de söyledim. Doğru bulmuyoruz. Bu memleketin huzura ihtiyacı var. devletlerin çıkarları vardır. Dış politikalarını bunun üzerine kurarlar. Ama 'asarım, keserim, vururum, öldürürüm, şuraya giderim, buraya giderim…' Lafla peynir gemisi yürümez."

CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt'a soruşturma açıldıCHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt'a soruşturma açıldı

'SUÇLAMA YAPILMASINA İZİN VERMEM

Kılıçdaroğlu, hükümet temsilcilerinin referandum sürecinde kullandığı dili de eleştirirken , şöyle dedi: "Diline hakim olmayan memleketi iyi yönetemez, nokta. ‘Hayır oyu kullananlar teröristtir' diye suçlama yapıldı, şunu söyledim ben: 'Evet oyu kullananın da hayır oyu kullanan da başımın gözümün üzerinedir.' Hiçbir zaman kimseyi suçlamadım. Hiçbir arkadaşımın suçlamasına izin vermem, doğru da bulmam." (ANKARA/DHA)

Binali Yıldırım: Gerzek, kuş beyniyle milleti denize dökecekmişBinali Yıldırım: Gerzek, kuş beyniyle milleti denize dökecekmiş