Binali Yıldırım: Gerzek, kuş beyniyle milleti denize dökecekmiş

Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı programda CHP milletvekili Hüsnü Bozkurt'u eleştirdi. Yıldırım, " “Gerzek, kuş beyniyle koca bir milleti denize dökecekmiş, sen kimsin?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, TRT Haber yayınına katıldı. Erhan Çelik’in sorularını yanıtlayan Yıldırım, gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan sayısının azaltılması gerektiğini belirten Başbakan Yıldırım, “Kişisel görüşüm bakan sayısının daha da azaltılması. Koca Amerika 14 bakanla idare ediliyor" dedi.

'CUMHURBAŞKANIMIZI HEMEN DAVET EDERİZ'

Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde partili cumhurbaşkanlığına hemen geçilip geçilmeyeceği sorulan Yıldırım, “Sayın Cumhurbaşkanımızın başımızın gözümüzün üstünde yeri var. Dolayısıyla biz onu hemen partimize davet ederiz, yetkili kuruluşlarımızla görüşürüz" şeklinde konuştu.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un açıklamasını eleştiren Yıldırım, “Gerzek, kuş beyniyle koca bir milleti denize dökecekmiş, sen kimsin? Bu millet Kurtuluş Savaşı'nda düşmana dersini verdi. Sen kim oluyorsun da milleti tehdit ediyorsun? Bunlar asla kabul edilebilir bir şey değil” ifadelerini kullandı.

'TAŞERONUN İŞÇİLERİN ŞARTLARI DAHA KÖTÜ'

800 bine taşeron çalışan olduğu kaydeden Başbakan Yıldırım, “Bunların çalışma şartları kadrolu memurlardan daha kötü, ücretleri daha düşük. Zor bir konudur. Bu konunun önemini biliyoruz, çalışmalarımız devam ediyor. Burada iyileştirmeler, makul, adil bir sonuç olacak inşallah" dedi.

'BEDELLİ ASKERLİK PROGRAMIMIZDA YOK'

Bedelli askerliğin gündemde olup olmadığına ilişkin soruya Yıldırım, “Yok böyle bir şey, programımızda gündemimizde yok” yanıtını verdi.

Kerkük'te Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağının kullanılması kararına da değinen Yıldırım, "Kerkük'ün statüsünü değiştirmek, Türkiye'nin kabul edeceği şeyler değil. Yanlışlığı kendilerine açık şekilde ifade ettik. Kerkük'teki yapıların fikri, zikri alınmadan yapılacak bir oldubitti bizim tarafımızdan kabul edilemez"diye konuştu.