Bahçeli'den Türkeş'in mezarında muhalif tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Türkeş'in mezarı başında muhaliflere eleştiri: "Hayırsızlığın kafilesinde toplanmış küçük bir azınlığa artık ne sabrımız ne tahammülümüz kalmadığını merhum liderimiz karşısında açıklıyorum."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş'i anma etkinliğinde konuştu: "Merhum Türkeş, Türkiye Cumhuriyeti'ne 'Evet' dedi, biz de 'Evet' diyoruz..." MHP'li muhalifleri eleştirerek "Hayırsızlığın kafilesinde toplanmış küçük bir azınlığa artık ne sabrımız ne tahammülümüz kalmadığını merhum liderimiz karşısında açıklıyorum" diyen Bahçeli, anayasa değişikliği referandumunda 'evet' demelerine ilişkin olarak da "O aramızda olsaydı aynı tepkiyi gösterirdi. Yaşasaydı bizimle aynı görüşte olurdu" görüşünü dile getirdi.

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle 4 Nisan 1997’de hayatını kaybeden Alparslan Türkeş'in 20. ölüm yıldönümünde mezarı başında düzenlenen anma töreninde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli şunları söyledi, "Merhum Türkeş bugün yaşasaydı aynısıyla bunu yapardı. Bizlere öğrettiği bu. Fedakarlık, zihni berraklık, vicdani duruluk, siyasi uzak görüşlülük... Merhum Türkeş Bey, devlet bekasına sadakatle bağlılık göstermiştir. Türkiye'nin tarihi hak ve çıkarlarını korkusuzca müdafaa etmiştir. Türklük dendi mi, akan sular dururdu. Türk-İslam ülküsü onunla kök salmıştır. Merhum Türkeş, Türkiye Cumhuriyeti'ne "Evet" dedi, biz de "Evet" diyoruz. Çelme takan, önümüze taş koyup geleceğimizi ipotek almaya kalkan siyasilerin uyduruk tezlerini çürütüyor, itiraz ediyoruz. Türkeş'e eleştiri oklarını yöneltenler, bir kez daha başlarını kaldırsalar da onlara müsamaha yoktur.

'TAHAMMÜL KALMADI'

MHP'li hayırcıları da isim vermeden eleştiren Bahçeli, "Merhum Türkeş Bey bizlere; "Allah birdir, tektir, birliği sever... Birlik olan yerde bereket, kutsiyet vardır. Tüm teşkilatımızda, dava arkadaşlarımız arasında samimi kardeşlik, iş birliği istiyorum. Birliği bozucu, ikiliğe yol açıcı davranışları hiçbir zaman kabul edemem" demişti. Biz de kabul etmiyor, elimizin tersiyle itiyoruz. Ben ülkücüyüm diyen hiçbir vatan evladı da onay vermiyor, vermeyecektir. Hayırsızlığın kafilesinde toplanmış küçük bir azınlığa artık ne sabrımız ne tahammülümüz kalmadığını merhum liderimiz karşısında açıklıyorum."