Deniz Baykal: Referanduma katılmayana kız vermeyin

Edremit'te konuşan Deniz Baykal, referanduma katılımın tam olmasını istedi. Baykal, "Referanduma katılmayana kız vermeyin" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, referandum çalışması için gittiği Balıkesir'in Edremit ilçesinde konuşma yaptı. Referanduma katılımın tam olmasını isteyen Baykal, "Referanduma katılmayana kız vermeyin" dedi.

Deniz Baykal, Edremit'te, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Baykal, katılımdan son derece memnun olduğunu belirtti. Referandum sürecinde yaşananlara değinen Deniz Baykal, "Kaymakam, rektör, savcı çıkıyor, 'Evet diyeceğim' diyor. Ya sen savcısın, başına 'hayır' diyen birisi gelse ne olacak? Bu ne biçim iş?" şeklinde konuştu.

Baykal, anayasa değişikliğinin adaletin ve hukuğun işlemediği bir durumu yasalaştıracağını savundu.

'EN GÜÇLÜ KOMUTANLARA ACILAR YAŞATILDI'

Ergenekon ve Balyoz davalarını hatırlatan Baykal, "En nitelikli, en iyi yetişmiş, en güçlü komutanlarımızın her birisine büyük acılar yaşattı. İçlerinde kendisini vuranlar çıktı, 'Ben bu zilleti yaşayamam' diyerek. Bu faciaları yaşatmışsın arkadaş, şimdi diyor ki 'Bana oy verin, ben tek başıma ne meclis, ne millet, ne basın, ne şikayet, ne muhalefet hiçbir şey istemiyorum. Bırakın ben yöneteyim sizi' diyor. Hayır, hayır, hayır" ifadelerini kullandı.

'EYALET KURMA YETKİSİNİ ALDIN GİZLİCE'

Gizlice kanunlar çıkarıldığını iddia eden Deniz Baykal, "Eyalet kurma yetkisi Meclis'tedir. Şimdi bu kanun gizlice, gizlice diyorum çünkü açıkça söylemiyorlar. Bir torba anayasa maddesi var. 16'ncı madde, onun içine yerleştirmişler. Eyalet kurma imkanını sağlayan yetkiyi Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde vermişler. Ya senin böyle bir niyetin yoksa niye alıyorsun. Bırak Meclis'te kalıversin o yetki. Eyalet kurma yetkisini aldın gizlice" diye konuştu.

Referanduma herkesin katılması gerektiğini vurgulayan Baykal, "Bu anayasa oylamasına herkes katılmalı. Nasıl askere gitmeyene kız verilmiyorsa bu görevi yerine getirmeyene de kız vermeyin" dedi.

Miting sonrası Edremit Belediyesi'ni ziyaret eden Deniz Baykal daha sonra Bursa'da katılacağı miting için Edremit'ten ayrıldı. (EDREMİT/DHA)