Kılıçdaroğlu: Türkiye Libya olur

Kılıçdaroğlu, referandumda evet çıkarsa Türkiye'nin felakete sürükleneceğini savundu. CHP lideri, "Bir kişiye yetki verilirse sonu felaket olur. Irak'ta, Suriye'de, Libya'da ne olduysa Türkiye o sürecin içine girer. Beni endişelendiren de bu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Samsun'da düzenlenen referandum toplantısında konuştu. 'Evet' çıkarsa Türkiye'nin dünyayla ilişkisinin kopacağını savunan Kılaçdaroğlu, "Biz yatırım yaptık diyelim yabancı sermaye Türkiye'ye gelir mi? Gelmez. Niye gelsin herkes kaçıyor. Onun da güvencesi yok. Hukukun olmadığı yede kim yatırım yapsın? Taban fiyat bir kişinin takdirine bağlı. Arzu ettiği taban fiyatı verecek" diye konuştu.

'EN ÇOK İŞADAMLARI DÜŞÜNSÜN'

Anayasa değişikliğinin AB uyum sürecine aytırı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye demokratik parlamenter sistemden otoriter sisteme doğru gidiyor. Bu anayasa Avrupa Birliği ile uyumun hiçbir tarafında yok. Ne olacak? En çok işadamları düşünsün dünya ile bağlantıları kopacak. Bu kadar açık" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Karadenizli tüccarlar geliyor, 'Avrupa ile de kavga edersek bu fındığı kime satacağız' diyor. Haklılar kime satacaklar? Devlet adamı az konuşur diline hakim olur. Diline hakim olamayan devleti iyi yönetemez. 'Rakka'ya gideceğiz' dediler ama gidemiyorlar. 'Mümbiç'e gideceğiz dediler' gidemediler. Bu Türkiye'nin itibarına gölge düşürür. Gideceğim deyip gitmiyorsa olmaz."

'SONU FELAKET OLUR'

Anayasa değişikliğine ilişkin endişelerini aktaran Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ya, '30-35 yılda FETÖ örgütü devleti ele geçirmek için çok çalıştı' diye. Çalışmaya o kadar gerek yok. Bir kişiyi ikna edeceksiniz. Türkiye bu kadar ucuz bir ülke mi? Bunun siyasi partilerle bir ilgisi var mı? Yok. Bir kişiye yetki verilirse sonu felaket olur. Irak'ta, Suriye'de, Libya'da ne olduysa Türkiye o sürecin içine girer. Beni endişelendiren de bu" dedi.

'DİPSİZ BİR KUYUYA DOĞRU GİDİYORUZ'

Referandum sürecinde muhalif kesimlere baskı yapıldığını belirten CHP lideri şöyle devam etti: "Memlekette anayasa değişiyor kimse korkudan konuşamıyor. Nasıl konuşsun? İşadamı nasıl konuşsun 50 tane denetim elemanını gönderecekler. Bu demokrasi mi? bir bayram havasında oturup konuşmamız lazım. Uygar dünyadan kopuyoruz. Üçüncü dünya ülkelerinden biri haline geliyoruz hukuk ve devlet yönetimi açısından. Evet' çıkarsa bana göre çıkmaz. İnşallah da çıkmaz. Ekonomi, beklentisini, yabancı sermayeyi unutun. Dünya ile ilişkileri unutun. Dipsiz bir kuyuya doğru gidiyoruz. Yani freni patlamış bir otobüse hep beraber binmiş olacağız. Milet, kendi kaderini kendisi çizecek." (SAMSUN/DHA)