HDP'li Kerestecioğlu: Reddedilen Türkiye değil, AKP

HDP'li Kerestecioğlu, Avrupa ülkeleriyle yaşanan propaganda krizini değerlendirdi: “AKP propagandası yapmaya gidiyorsunuz. Sonra bu ülkeler Türkiye’yi reddetmiş gibi krizin yükünü yurttaşa yüklüyorsunuz. Aslında reddedilen Türkiye değil AKP.”

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Avrupa ülkelerinde propaganda çalışması yapmak isteyen bakanlara getirilen yasakların değerlendiren Kerestecioğlu, “Kendi halkına bütün meydanları kapatmış bir iktidar hangi demokrasiden söz ediyor” diye sordu.

Kerstecioğlu şunları söyledi: “Avrupa’da aşırı sağ nasıl Müslümanları düşman gösteriyorsa, AKP de sürekli Avrupalıları, kendi dışında herkesi düşman gösteriyor. Ömer Çelik diyor ki 'Bu Avrupa krizi kararsız oyları Evet’e çevirmiş.' Böyle mi gerçekten, bununla ilgilendiği mi var insanların! Sokaklarda binlerce dükkan kapanıyor, insanlar alışveriş yapamıyor. Binlerce işsiz var! Turizmciler atılan bu 'postalardan' bezmiş durumdalar? Halkımızın gerçek gündemi bu değil. Bir kaç evet çıksın diye savaş ilan etmedikleri yer kalmadı.”

ALMANYA VE HOLLANDA'YA KARŞI TTUM

Türkiye’ye en büyük zarar veren şeyin ekonomik kriz ve Suriye'deki gelişmeler olduğunu belirten Kerestecioğlu şöyle devam etti:

“Referanduma kadar bu 'faşist Avrupa' malzemesiyle oyalanacaklar. Avrupa’daki ırkçılar da kendi seçimleri için aynı malzemeyi kullanacak. Ancak maya artık tutmuyor ve herkes bıktı bu mağduriyet yalanlarından! Çünkü ne bağımsız bir üretimimiz var ne de gerçekten bir demokrasi istekleri! Bugün makine, elektronik gibi ürünlerde Almanya’ya bağlıyız. Karşılığında Çin’den, Bangladeş’ten kolayca alabilecekleri tekstil ürünlerini, dünyanın her yerinde üretilen gıda ürünlerini satıyoruz. Almanya Türkiye'nin bir numaralı ticari ortağı. Türkiye ise Almanya için 13’üncü sırada. Hollanda derseniz Türkiye’deki en büyük doğrudan yatırımı yapan ülke. Siz bu ülkelere, Türkiye’nin, halkımızın yararına olacak diplomatik veya ticari görüşmeler yapmaya gitmiyorsunuz. AKP propagandası yapmaya gidiyorsunuz. Sonra da sanki bu ülkeler Türkiye’yi reddetmiş gibi krizin yükünü yurttaşa yüklüyorsunuz. Aslında reddedilen Türkiye değil, AKP.”

'ÜLKENİN İTİBARINI ZEDELİYORSUNUZ'

Portakal ezerek, lale çiğneyerek kimsenin kandırılamayacağını söyleyen Kerestecioğlu, “Herkese ama herkese zarar veriyorsunuz; yurt dışındaki vatandaşlarımızı da her türlü ırkçı tehdide açık hale getirerek zarar veriyorsunuz; yurdumuzdaki insanlara da turizmi baltalayarak, bu ülkeyi güvensiz kılarak ve ekonomiyi geri dönülmez bataklara saplayarak zarar veriyorsunuz! Ülkenin itibarını zedeliyorsunuz” dedi. (DUVAR)