Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın istifasını niye isteyelim?

CHP Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Hayır çıkarsa CHP Cumhurbaşkanı'nın istifasını isteyecek' iddiasına yanıt verdi. CHP'li lider aynı zamanda Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümü için bir mesaj yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Karadeniz dernek, federasyon ve vakıf temsilcileriyle bir araya geldi. Referandumda 'evet' baskısı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "CHP Cumhurbaşkanı'nın istifasını isteyecek" iddiasına yanıt verdi. 'Neden isteyelim' dedi.

Cumhuriyet'te yer alan habare göre, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Bu rejim değişikliği değil de nedir? Çocuk mu kandırıyorsunuz? Türkiye'yi kan ve gözyaşının aktığı bir Ortadoüğu rejimine dönüştürmek istiyorlar.

141 yıllık parlamento geleniğimiz var, niye bundan vazgeçiyorlar. Biz Osmanlı ile gurur duyuyoruz.

Çocuklarınıza güzel bir miras bırakmak istiyorsanız 'Ben hayır oyu kullandım' diyeceksiniz.

'NİYE KAOS ÇIKSIN?'

Hayır çıkarsa CHP Cumhurbaşkanı'nın istifasını isteyecek' diyorlar, açık ve net söylüyorum. Hayır çıktığı zaman biz niye Cumhurbaşkanının istifasını isteyelim? Cumhurbaşkanı'nı halk seçmedi mi? 2019'a kadar görevini yapacak. Bu kadar basit. Korku yaratarak 'Evet'i çoğaltmaya çalışıyorlar. Kaos çıkacak diyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı görevinde. Sayın Başbakan görevinin başında. Devletin yapısında bir değişiklik yok. Niye kaos çıksın? Evet çıkarsa ne olacak? İşte onu hep beraber düşüneceğiz. Kaç kanun değişecek? 2020 kanun değişecek, en az.

'VALİLER, EVET İÇİN BASKI YAPIYOR'

Anayasa tartışılmasın başka şeyler tartışılsın istiyorlar. Bu tuzağa düşmeyeceğiz. Madem Türkiye'nin bekası için güzel bir anayasa değişikliği getiriyorsun. Neden anlatmıyorsun? Neden valiler, kaymakamlar 'Evet' için baskı yapıyor? Çünkü yaptıklarının hatalı olduğunu onlar da biliyor. 'Hayır çıkarsa kaos olur, hayır çıkarsa bilmem ne olur' diyorlar. Sen bunu bırak bu anayasa değişikliği neyi getiriyor, onu anlat.

Kılıçdaroğlu'ndan Berkin Elvan mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Berkin Elvan'ı ölüm yıl dönümünde twitter hesabından verdiği mesajla andı. Kılıçdaroğlu, "Berkin umut dolu gözleriyle hep 14 yaşında kalacak... Demokrasi, özgürlük ve huzur dolu günler sana olan borcumuzdur güzel kalpli çocuk" dedi.